Çiftçilere Dagitilan Arpa Ve Bugdayin Ekimi Yapiliyor

Malatya’da, güz döneminde yagislarin az olmasindan dolayi toprak neminin uygun olmamasi sebebiyle ekilemeyen arazilerin ekimine baslandi. Hibe destekli olarak çiftçilere dagitilan arpa ve bugdayin ekimi yapiliyor.

Çiftçilere Dagitilan Arpa Ve Bugdayin Ekimi Yapiliyor
Malatya Tarim ve Orman Il Müdürü Tahir Macit, hibe destekli olarak çiftçilere dagitilan arpa ve bugdayin ekimi yapilmasiyla ilgili olarak, "Yazlik Ekilis ile Arpa - Bugday Üretimi Artiyor" projemiz kapsaminda Arpa ve Bugday tohumlarini dagittik. Projemizle, güz döneminde yagislarin az olmasindan dolayi toprak neminin uygun olmamasi sebebiyle ekilemeyen arazilerin ekimini saglamayi amaçliyoruz. Her seye ragmen üretmek ve tarim ürünlerimizi ihraç etmeliyiz. Kaliteli tohumlarla üretim yapmak zorundayiz. Çiftçilerimizi sertifikali, üretim miktari artan, verim orani yüksek tohumlarla bulusturuyoruz. Çiftçilerimiz ellerinde bulunan tohumlar yerine, verimi yüksek tohumlara geçmelerini öneriyoruz" dedi.

Proje kapsaminda Tarim ve Orman Bakanligi, Valilik ve Büyüksehir Belediyesi isbirligi ile yaklasik 275 ton bugday tohumlugu, 126 ton arpa tohumlugu önceki gün yapilan programla dagitilmisti. Proje bedelinin yüzde 75’i Tarim ve Orman Bakanligi, Valilik ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilandi.

Malatya’da her yil yaklasik 558 bin dekar alanda 110 bin ton bugday üretimi, arpa ise 351 bin dekarda yaklasik 70 bin ton üretimi yapiliyor.
Kaynak: İHA