Alanya'dan, Ukrayna'ya Yardim Kampanyasi

Alanya Ukrayna Dayanisma Dernegi Baskani Yevheniia Inan, savas halinde bulunan ülkelerine destek için yardim kampanyasi baslatti. Baskan ve dernek üyeleri kampanya için Alanya Kaymakamligi’na dilekçe ile basvuruda bulundu.

Alanya'dan, Ukrayna'ya  Yardim Kampanyasi


Antalya’nin Alanya ilçesinde yasayan Ukraynalilar, savas halindeki ülkelerine destek için yardim kampanyasi baslatiyor. Alanya-Ukrayna Dayanisma Dernegi Baskani Yevheniia Inan ve yönetim kurulu üyesi Natalie Yekhno, bugün Alanya Kaymakamligina giderek dilekçe verdi.

“Yardim çadirlari kuracagiz”

Konu ile ilgili konusan Dernek Baskani Yevheniia Inan, bir çok Türk ve yabanci dostunun kendisini arayarak yardim etmek istediklerine dikkat çekerek, "Savas basladigindan beri Alanya’da bulunan dostlarimiz ülkemize destek olmak istediklerini söylediler. Bizde dernek olarak Alanya merkez basta olmak üzere, Mahmutlar ve Kestel Mahallelerinde yardim çadirlari kuracagiz. Her türlü yardimi alarak ülkemize en kisa sürede ulastirmak istiyoruz" dedi.



“Liste halinde konsoloslugumuza sunacagiz”

Alanya Kaymakamligi Yazi Isleri Müdürlügüne verilen yardim kampanyasi dilekçesinin, Ukrayna’nin Antalya Konsoloslugu izni ve yazisi ile olabilecegini söyleyen Inan, "Hemen konsoloslugumuza basvurarak oradan aldigimiz izin yazisi ile tekrar Alanya Kaymakamligina müracaatimizi yapacagiz. Konsolosluk talimati ile baska magdur vatandaslarimiz varsa onlari tespit edip liste halinde konsoloslugumuza sunacagiz. Çalismalarimiz devam ediyor" diye konustu.

Kaynak: İHA