Akraba Cinayetinde Cezalar Degismedi

Kayseri’de arasinda husumet bulunan amcaogullarini pompali tüfekle vurarak öldürdükten sonra arabasini yakan saniklarin cezasi degismedi. Saniklardan 3’üne müebbet hapis cezasi verilirken, bir sanik ’tahrik’ indirimi ile 18 yil hapis cezasina çarptirildi.

Akraba Cinayetinde Cezalar Degismedi
Kayseri 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen durusmaya, tutuklu saniklar ve taraf avukatlari katildi.

Saniklar yaptiklari savunmada bir önceki ifadelerini tekrar ederek heyetten beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti kararda degisiklik yapmazken, saniklardan A.S., M.S., ve A.S.’ye müebbet hapis cezasi, sanik Ö.S.’ye ise 18 yil hapis cezasi verildi.



Olay

Edinilen bilgiye göre ilçeye bagli Yesil Mahalle’de meydana gelen olayda iddiaya göre Harun S. (27), aralarinda husumet bulunan amca çocuklari Ö.S., A. S., A.S. ve N.S.’den 52 LH 371 plakali otomobiliyle kaçmaya basladi.

Süpheliler; Bebek caddesi üzerinde 38 AED 595 plakali otomobille Harun S.’nin içinde bulundugu otomobile çarpti. Daha sonra otomobilden inen süpheliler, Harun S.’ye pompali tüfekle kursun yagdirarak olay yerinden kaçti. Çarpisan otomobiller de yangin çikti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida polis, ambulans ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik ekipleri Harun S.’nin hayatini kaybettigini belirledi. Olay yerinde genis güvenlik önlemi alan polis, çevrede inceleme yapti. Olay yerinde yapilan incelemelerde 12 adet bos kovan bulundu. Yapilan incelemelerin ardindan Harun S.’nin cansiz bedeni otopsi yapilmak üzere hastane morguna kaldirildi. Yanan otomobiller ise itfaiye ekipleri tarafindan söndürüldü. Polis, olayin ardindan kaçan süphelileri yakalamak için genis çapli çalisma baslatti.
Kaynak: İHA