Mersin'de Fener Alayi

İçel’in Erdemli ilçesinde 18 Mart Deniz Zaferi’nin 107. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsaminda fener alayi düzenlendi.

Mersin'de Fener Alayi
Erdemli Kaymakamligi ve Erdemli Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen 18 Mart Deniz Zaferi’nin 107. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsaminda fener alayi düzenlendi.

Ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydaninda baslayan fener alayina binlerce kisi katildi.

Ellerindeki fenerler ve bayraklarla marslar söyleyerek sahil yoluna inen vatandaslar ardindan etkinliklerin gerçeklestirilecegi Akdeniz Anadolu Lisesi kapali spor salonuna kadar yürüdü.

Buradaki etkinlikler öncesinde bir konusma yapan Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, birlik ve beraberlik içinde bir yürüyüs gerçeklestirildigini belirterek, "Kim ne yaparsa yapsin, bu asil milletin, aziz milletin tarihini asla unutturmayacagiz. Çanakkale ruhunu gelecege en güzel sekilde aktarmanin gayreti içerisinde olacagiz. Çünkü Çanakkale destani bizim birlik içerisinde, beraberlik içerisinde oldugumuzda neleri yapacagimizin en güzel örnegini yansitmaktadir" dedi.

Konusmanin ardindan gerçeklestirilen kadin mehteran ekibi ve halk oyunlari ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Program sanatçi Mümin Sarikaya konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA