ABD'ye Ait Askeri Uçak Norveç'te Düstü

Norveç Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezleri (JRCC), içinde 4 kisinin bulunan ve ABD Deniz Piyadeleri’ne ait V-22 Osprey tipi askeri uçaginin Norveç’in kuzeyinde düstügünü duyurdu.

Norveç Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezleri (JRCC) tarafindan yapilan açiklamada, ABD Deniz Piyadeleri’ne ait V-22 Osprey tipi askeri uçagin, NATO’nun "Soguk Müdahale 2022" (Cold Response 2022) adli Norveç’teki askeri tatbikatina katildigi sirada yerel saatle 18.26 sularinda Norveç’in kuzeyine düstügü ifade edildi. Düsen uçakta 4 kisinin bulundugunu belirten JRCC, uçagin bir egitim tatbikatinda oldugunu ve normal sartlarda yerel 18.00 sularinda inis yapmasinin gerektigini kaydetti.

Bölgede hava kosullarinin kötü oldugunu ve daha da kötülestigini belirten JRCC, "Uçak yere çakildi" ifadelerini kullandi. Düsen uçakta bulunan yolcularin durumunun henüz bilinmedigini aktaran JRCC, bir kurtarma helikopteri ve bir Norveç askeri Orion uçaginin bölgede havadan arama ve kesif çalismalari yürüttügünü ve uçaga iliskin bulgularin oldugunu kaydetti.

JRCC, "Acil durum sinyali alindiktan sonra onu bulduk. Kötü hava sartlari nedeniyle asagi inemiyoruz. Polis ve kurtarma ekipleri karadan ilerliyor" dedi.

Kaynak: İHA