10. Tarim Paneli Aksakalli Çiftçilerle Bulustu

Balikesir’in Bandirma ilçesine bagli Aksakal Mahallesi’nde 10.tarim paneli gerçeklesti.

10. Tarim Paneli Aksakalli Çiftçilerle Bulustu
Her yil geleneksek olarak düzenlenen tarim paneli bu yilda büyük ilgi gördü. Bandirma Belediyesi, Ticaret Borsasi is birligiyle 10.tarim paneli Aksakal Mahallesi dügün salonunda yapildi.

Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Ugur’un Moderatörlügünde Panelin açilis konusmasini Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun gerçeklestirdi. Daha sonra panelde Ziraat Mühendisi Dr. Cem Aladag, Tarsens CEO’su Celil Serhan Tezcan “Yeni Nesil Tarim Uygulamalari” üzerine, Ziraat Mühendisi Burak Sahin “Modern Misir Yetistiriciligi” üzerine, Ziraat Mühendisi Göksel Tan “Domates ve Misirda Gübreleme” üzerine, Ziraat Mühendisi Burçak Sevim “Güncel Tarimsal Drone Teknolojileri” üzerine konusma gerçeklesti.

Hayatin birçok alaninda kullanilmaya baslanan drone teknolojisinin tarim alanlarinda da yayginlastirilmasi dikkat çekildi. 20 litre ilaç alan bir drone 10 dakika gibi kisa bir zamanda 20 dekar araziyi ilaçliyor. Panelin sonunda kaniusmacilara plaket takdimi ve katilimlimcilara da yemek ikraminda bulunuldu.

Tarim paneline Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, Bandirma Ticaret Borsa Meclis Baskani Ismail Tunçbilek, muhtarlar, çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA