Yurtta Hava Durumu

Yurt genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Iç Ege, Bati ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Iç Anadolu, Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzey ve batisi, Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve batisi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaras, Mus ve Bitlis çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin genellikle karla karisik yagmur ve kar, Marmara’nin batisi, Dogu Akdeniz ve Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve batisinda yagmur ve saganak seklinde görülmesi, gece saatlerinde Trabzon’un dogusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunurken, kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi yurt genelinde mevsim normallerinin altinda seyredecek. Rüzgar, bati ve iç kesimlerde kuzeyli, Dogu Akdeniz, Güneydogu Anadolu ve Dogu Anadolu’nun dogusunda güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara’da kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde hafif karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli 6

Istanbul: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 9

Izmir: Çok bulutlu, zamanla parçali ve az bulutlu 15

Adana: Çok bulutlu 16

Antalya: Parçali ve çok bulutlu 16

Samsun: Çok bulutlu, yagmur ve karla karisik yagmurlu, gece saatlerinde kar yagisli 5

Trabzon: Çok bulutlu, yagmur ve karla karisik yagmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yagisli (Yagislarin dogu ilçelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor) 5

Erzurum: Çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren hafif kar yagisli -1

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinde yagmurlu 9
Kaynak: İHA