Iki Sinif Arkadasi MIT Yolcusu

Bahçesehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ögrencisi Ege Kabasakaloglu ve Yaman Bora Otuzbir, dünyanin en saygin üniversitelerinden Massachusetts Institute Of Technology’den (MIT) kabul aldi. Lise boyunca sinif arkadasi olan iki ögrenci, üniversitede de birlikte okuyacak. Ögrencilikleri boyunca TÜBITAK Bilim Olimpiyatlari ve TEKNOFEST basta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararasi yarismada basari elde eden ögrenciler, MIT’de mühendislik egitimi görecekler.

Iki Sinif Arkadasi MIT Yolcusu
Geçtigimiz aylarda Oxford’dan bilgisayar bilimleri alaninda kabul alan Ege Kabasakaloglu’nun son karari MIT’de mühendislik bölümü oldu. Ege ögrenciligi boyunca bilgisayar, robotik, fizik olimpiyatlarinda kazandigi madalyalarla öne çikti. Yaman ise 17-25 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenen 51. Uluslararasi Fizik Olimpiyati’nda (IPhO-International Physics Olympiad) ülkemizi basariyla temsil ederek madalya kazanan 5 kisilik ekibin içerisinde yer almis ve olimpiyattan gümüs madalya ile dönmüstü.

Ege ve Yaman, Fen ve Teknoloji Lisesi’ndeki egitimleri boyunca alt siniflardan arkadaslarina mentörlük yaptilar. Okulda bulunan aidiyet gruplari, bilim ve robotik olimpiyatlarina katilan ögrencilerin üst siniflardan alt siniflara birbirlerine mentörlük etmelerini sagliyor.

Robotik çalismalari MIT’ye kabul getirdi

Ege Kabasakaloglu ve Yaman Bora Otuzbir’in tüm ögrencileri burslu olarak kabul eden MIT’de mühendislik egitimi almak üzere kabullerinde lise egitimleri boyunca katildiklari robotik çalismalarinin büyük etkisi oldu. Robotik turnuvalarina katilan ve Türkiye’yi temsilen uluslararasi yarismalara katilan ekiplerde yer alan Ege ve Yaman’in bu basarilari, MIT basvurularinda öne çikmalarini sagladi. Ege Kabasakaloglu bilim ve robotik yarismalariyla birlikte gitar ve saz çalmayi, basketbol oynamayi seviyor; okulun müzik grubunda yer aliyor.

Yurt disi üniversiteler için basvuru hazirliklari lisenin ilk yilinda basliyor

Bahçesehir Koleji mezunlari her yil Harvard, Yale, M.I.T, Princeton, Rice University gibi saygin üniversitelerin bulundugu pek çok üniversiteden kabul alarak lisans ve lisans üstü egitim görmeye hak kazaniyor. 2021-22 Egitim Ögretim Yili’nda Bahçesehir Kolejinin Fen ve Teknoloji Liseleri ile Anadolu Liselerinden mezun olacak ögrenciler aralarinda Johns Hopkins, Oxford ve Brown’in oldugu saygin üniversitelerden lisans egitimi için kabul aldi. Yurt disi üniversite basvuru sonuçlari Nisan ayina kadar açiklanmaya devam edecek. Simdiye dek 130’a yakin mezununu yurt disi üniversitelere yolcu eden Bahçesehir Kolejinde mevcut erken kabullere göre yalnizca bu yil, bu sayiya 55 ögrenci eklendi. Yurt disi üniversite kabulleri için tüm sonuçlar açiklandiginda bu rakamin artacagi öngörülüyor.

Bahçesehir Kolejinde yurt disi üniversiteleri hedefleyen ögrenciler, lisenin ilk yilindan itibaren uygulanan etkin yönlendirmelerle, süreci basariyla tamamliyor. Dünyanin saygin üniversiteleri her yil dünyanin dört bir yanindan binlerce aday basvurusu aliyor. Ögrenim görmeye veya burslu ögrenim görmeye hak kazanacak adaylari zorlu bir eleme süreci bekliyor. Ögrencilerin yalnizca akademik basarilarinin yeterli olmadigi bu süreçte adaylar; ortaögretimleri boyunca katildiklari projeler, gerçeklestirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve kisisel yetenekleriyle ilgili degerlendirmelere de tabi tutuluyorlar.
Kaynak: İHA