Gümüshane'de Karla Mücadele Çalismalari Sürüyor
Gümüshane’de hafta basinda etkili olan kar yagisinin ardindan yüksek kesimlerde araliklarla etkisini sürdüren kar yagisi nedeniyle kapanan köy yollarinda Il Özel Idaresi ekiplerinin çalismalari devam ediyor.

Önceligi tasimali egitim yapilan köyler, diyaliz hastalari, cenaze olan köyler ve acil durum olan köylere veren ekipler yüksek dag köylerinin yollarinda hemen her gün çalisma yapiyor.
Kurumdan yapilan duyuruya göre bugün itibariyle merkez ilçede 8, Kürtün ilçesinde 21 ve Torul ilçesinde 10 olmak üzere toplam 39 köy yolunda çalisma yapiliyor. Toplam 12 is makinesi ve 22 personelle sürdürülen çalismalarda yagisin devam ettigi ilçelerde yalnizca acil durumlara müdahale edildigi bildirildi.
Karayolu yol aginda bulunan Gümüshane-Trabzon arasindaki Zigana dagi, Gümüshane-Siran arasindaki Tersun dagi, Gümüshane-Bayburt arasindaki Vauk dagi, Gümüshane-Kelkit arasindaki Pekün dagi, Gümüshane-Yagmurdere arasindaki Kostan dagi, Gümüshane-Köse arasindaki Köse dagi geçitlerinde de aralikli kar yagisi nedeniyle ekiplerin çalismalarini sürdürdügü, sürücülerin çekme halati ve zincirsiz yola çikmamalari gerektigi ifade edildi.
Kar yagisiyla birlikte Mart ayinda hava sicakliklarinin Ocak ayi varsayilanlarina düstügü Gümüshane’de en soguk ilçe eksi 10,4 derece ile Köse ilçesi oldu. Köse’yi eksi 8,9 derece ile Kelkit, eksi 7,3 derece ile Siran, eksi 4,1 derece ile Merkez ilçe, eksi 4 derece ile Torul, eksi 3,8 derece ile Torul ilçesi izledi.
Meteorolojik tahminlere göre Gümüshane genelinde karli ve soguk havanin etkisini bir hafta daha sürdürecegi degerlendiriliyor.
