Yollar Tuzlanmayinca Kazalar Ardi Ardina Geldi

Gümüshane kent merkezinde sabaha karsi etkili olan ve okullarin tatil olmasina neden olan kar yagisinin ardindan yollarda tuzlama yapilmayinca çok sayida maddi hasarli kaza meydana geldi.

Yollar Tuzlanmayinca Kazalar Ardi Ardina Geldi
Gümüshane’de yagisla birlikte havanin soguk olmasi nedeniyle buzlanan yollar çok sayida kazanin gerçeklesmesine sebep oldu. Dere yatagina kurulu sehir merkezinde yamaçlardaki mahallelerde yasayan vatandaslar araçlariyla birlikte dik rampalari inmekte oldukça zorlandi.

Gece en düsük sicakligin eksi 6,6 derece olarak ölçüldügü ve yeni kar yagisinin 6 santimetre örtü biraktigi Gümüshane’de buzlanma nedeniyle basta Hasanbey Mahallesi ve Oltanbey Mahallesi olmak üzere dik rampalarda araçlar kayarak duvara, kaldirima ve diger araçlara çarpti.

Hasanbey Mahallesinde Imami Azam Camii önünde 4 aracin karistigi maddi hasarli kaza gerçeklesirken ayni noktada bir minibüs yol kenarindaki istinat duvarina çikti. Yine Oltanbey mahallesinin dik rampasindan inmek isteyen araçlar kaldirim ve yol kenarinda park halinde bulunan araçlara çarpti.

Vatandaslar Belediye’nin kis boyu karla mücadelede gösterdigi basariyi Mart ayinda kendini gösteren kar yagislarinda yetersiz bulurken, özellikle okullarin tatil edildigi günlerde yollarda çalisma yapilmamasini “Bu sehirde sadece ögrenciler mi yasiyor? Herkes isine gücüne gitmek için ya aracini ya dolmuslari kullaniyor. Hem araçlarimiz hem de dolmuslar çok sorun yasadi bugün. Erkenden tuzlama yapilsaydi ekonomik olarak zor günler yasadigimiz bugünlerde insanlar magdur olmazdi” sözleriyle elestirdi.

Kaynak: İHA