Yakutiye Belediyesi, Personellerine Saglik Taramasi Yaptirdi

Yakutiye Belediyesi, çalisanlarinin sagligini korumak, gelistirmek, mevcut saglik problemlerinin önceden belirlenmesi adina ’saglik taramasi’ çalismalarini baslatti.

Yakutiye Belediyesi, Personellerine Saglik Taramasi Yaptirdi
Yakutiye Belediyesi, bütün birimlerde çalisan personellerinin sagligini korumak, gelistirmek, mevcut saglik problemleri veya ortaya çikabilecek problemlerinin önceden belirlenmesi adina ’saglik taramasi’ çalismalarini baslatti. Yakutiye Belediyesi bünyesinde çalisan personellerin bu taramadan geçecegini belirten Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, taramada isitme, göz, akciger grafisi ve kan testlerinin yapilarak yasanabilecek herhangi bir saglik sorununa önceden önlem alinarak personellerimizin sürekli saglikli olmasini ve vatandaslara kesintisiz kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.



Yapilan taramalarin, 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu kapsaminda saglik gözetimine yönelik özel donanimli mobil ISG gezici is sagligi araçlari ile yapildigi ifade edildi. Yakutiye Belediyesi bünyesindeki bütün birimlerde görev yapan personellerin is güvenligi egitimleri, tatbikatli yangin söndürme egitimleri, her birimde yeterli sayida sertifikali ilkyardimci personel bulundurulmasi ile dogal afetlere yönelik farkindalik egitimleri ve saglik taramalari belirli periyodlar çerçevesinde devam edecegi de vurgulandi.

Uçar: "Amacimiz Meslek Hastaliklarini Önlemek"

Çalisanlarin Is Sagligi ve Güvenligi egitimlerinin yil boyunca, devam edecegini belirten Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, "Çalisanlarimizin ve toplumun sagligi bizim için her zaman ön plandadir” dedi.

Özellikle olusabilecek meslek hastaliklarini önlemeye çalistiklarini söyleyen Baskan Uçar, “uygulamada idari bina ve santiye alanlarini da kapsayacak sekilde dört ayri lokasyonda çalisanlarimizin saglik taramasini gerçeklestirdik. Isyeri hekimimizin tarama sonrasi degerlendirmeleri neticesinde de ilave tahlil, tetkik ihtiyaci dogdugu zaman personelimizin bu taramalarini da gerçeklestirecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA