Üniversite Ile Sanayi Isbirligi Her Alanda Devam Ediyor

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Üniversite-Sanayi isbirliginin gelistirilmesi adina yeni protokollere imza atmaya devam ediyor. Farkli sektörlerde çok sayida firma ile çalismalar yürüten BUÜ yönetimi, bilimsel ve akademik projelerin genis bir yelpazede yürütülmesine önem veriyor.

Üniversite Ile Sanayi Isbirligi Her Alanda Devam Ediyor
Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasinda gösterilen BUÜ, son isbirligi protokolünü Sanver Mühendislik firmasi ile yapti. Sözlesmeye Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Firma Genel Müdürü Nursen Sanver imza atti. Yeni bilimsel arastirmalarin baslatilmasini hedefleyen protokol sayesinde egitim-ögretimdeki uygulama alanlarinda ortak çalismalar da gerçeklestirilecek.

Gerçeklestirilen imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, arastirma ve proje üretme konularinda üniversite olarak gayretli bir çalisma yürüttüklerine isaret etti. Geride biraktiklari yönetim süreci içerisinde ciddi bir ilerleme kaydettiklerinin altini çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Üniversitemizde genç, dinamik ve kaliteli bir akademik kadromuz var. Gerekli destek ve motivasyonu saglayarak akademisyenlerimizi harekete geçirdik. Isbirligi sayimiza, proje sayimiza ve elde ettigimiz çiktilara baktigimizda nereden nereye geldigimizi çok daha iyi anlayabiliyoruz. Her geçen gün bir adim daha ileriye gidebilmenin hesaplarini yapiyoruz. Bugün imzalayacagimiz protokol de bizim açimizdan ayri bir önem tasiyor. Birlikte önemli çalismalara imza atacagimiza, faydali projeler üretecegimize, ülkemize ve milletimize katki saglayacagimiza inaniyoruz. Taraflara hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Sanver Mühendislik Genel Müdürü Nursen Sanver ise genç ve tecrübeli bir kadro ile faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Farkli alanlarda projeler üretmeye devam ettiklerinin altini çizen Nursen Sanver, Üniversite ile isbirligine özel bir önem verdiklerini aktardi. Sanver, “Üniversitemize ve akademisyenlerimize büyük bir saygi duyuyoruz. Birlikte üretecegimizi projelerin ve o projelerden elde edecegimiz çiktilarin gerek üniversitemize gerekse de firmamiza kiymetli katkilar saglayacagina inaniyoruz. Destek ve isbirligi için basta Rektörümüze ve tüm üniversite camiasina tesekkür ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Törende Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardimcisi Nihal Saglam, akademisyen ve firma yöneticileri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA