Tefeci Sebekeyi 'Anne' Yönetiyormus

Adana’da tefecilik suçlamasiyla gözaltina alinan 13 zanlidan 2’si tutuklanirken, tefeci sebekeyi annenin yönettigi ve faizine para ödemeyenleri tehdit ettigi öne sürüldü.

Tefeci Sebekeyi 'Anne' Yönetiyormus
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü Mali Büro Amirligi ekipleri, maddi sikintiya düsen 52 kisiye faizle para verip, karsiliginda teminatla senet ve çek alan, gününde ödeme yapmadiklari için de tehdit edip haklarinda icra takibi baslatarak, 70 milyon TL haksiz kazanç elde eden sebekeye yönelik 9 Mart’ta operasyon düzenledi.

Ekipler, 14 adrese es zamanli baskin yaparak 13 süpheliyi gözaltina aldi. Kalan 1 süpheliyi yakalamak için çalisma baslatildi.

Emniyete götürülen süphelilerden 7’si ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Diger süpheliler Adile ve kocasi Fikret D. ogullari R.D., M.D. ve yakinlari V.K., S.F. ise saglik kontrolünün ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan Adile ve Fikret D. tutuklanirken, diger üç süpheli para cezasi verilip adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Tutuklanan Adile ve Fikret D.’nin uzun süredir tefecilik yoluyla haksiz kazanç sagladiklari, faizle borç verdikleri kisilerden tehdit yoluyla ve evlerini basarak geri ödeme aldiklari ögrenildi. Tefeci sebekeyi ise anne Adile D.’nin yönettigi öne sürüldü. Adile D.’nin faize para verdigi kisiler ödeme yapmadigi zaman tehdit ederek zorla para aldigi ve hakaret ettigi de iddia edildi. Ayrica zanlilarin evlerindeki aramalarda, 24 adet 967 bin 650 TL tutarinda senet, 2 adet 504 bin dolar tutarinda senet, 2 adet 520 bin TL tutarinda çek, 186 bin 320 TL para, 74 bin 600 dolar, 28 bin euro, 52 adet farkli sahislara ait tapu asli ve fotokopisi, 1 ruhsatsiz tabanca ve 1 tüfek ele geçirildi.
Kaynak: İHA