Resim Tutkusunu Araçlarin Tozlu Camlarina Yansitiyor

Trabzon’un Arakli Belediyesinde temizlik isçisi olarak çalisan 57 yasindaki Erol Ceylan, yolda gördügü tozlu araç camlarini elleri ile kisa sürede resim tablosuna dönüstürüyor. Ellerini resim firçasi, tozlu araç camlarini ise tablo olarak kullanan Ceylan, yaptigi resim figürleri ile ilçe halkinin begenisini kazaniyor.

Resim Tutkusunu Araçlarin Tozlu Camlarina Yansitiyor
Arakli Belediyesinde Temizlik Isleri personeli olarak görev yapan Erol Ceylan, ortaokul ikinci siniftan ayrildigini ve hiç resim egitimi almadan bugüne kadar resim çizdigini belirterek resim sevgisinin 50 yil önce annesinin sandigindan aldigi bir fotografi çizerek basladigini söylüyor.

Özellikle tozlu gördügü araç camlarina hemen resim yaptigini belirten Erol Ceylan, 50 yildir resim sevdasinin bitmedigini ifade ederek, “Bu isin egitimini almadim. Ortaokul ikinci siniftan ayrildim. Deniz ve resim sevdam var. Buldugum yerlere resim yapiyorum. Tozlu bir sey görmeyeyim; gördüm mü duramam hemen resim yapiyorum. Bu sevda bende çocuklukta okula gitmeden basladi.

O dönemler dayimlar anneme üç kardesin fotograf göndermisti. O fotografi annemin sandigindan aldim ve o fotografa bakarak resimlerini yapmaya çalistim. O fotografi sandiktan aldigim için annemden dayak yedim. O zamandan beri bu sevda durmadi devam etti. Yasim 57 bu sevda bende 50 yildir sürüyor” dedi.



"Keske okuluna gitseydim"

Ortaokulda okudugu dönemde ögretmeninin resim yetenegini kesfettigini ve Güzel sanatlar Lisesinde okumasi için tesvik ettigini belirten Ceylan, “Ortaokulda ögretmenim bana çok israr etti. ’Erol, liseyi bitir Güzel Sanatlar egitimine sinavsiz girersin’ dedi ancak ben okumadim. Neden okumadim diye simdi kafama vuruyorum. Yegenlerimde resim becerisi var. Onlar bana oturmaya geldikleri zaman kâgidi kalemi alip yanima gelirler. Önüme her hangi bir tablo koysunlar ona bakarak yapabilirim. Karakalem, yagli boya, pastel boya, heykeltiras, karikatür çalismam var. Çevremden görenler güzel tepkiler veriyor. Bununla ilgili bir anim Trafik lambalarinda araç durdu hemen kostum resim çizdim, arkada bulunan araçtakiler bana alkis tuttu” diye konustu.

Erol Ceylan’in becerisi karsisinda hayran kaldigini belirten Beytullah Ahmetoglu isimli ilçe sakini ise ”Çok mükemmel ,hayran kaldim gerçekten bir sanatçi. Bu arkadasimizin temizlik görevlisi olarak degil de baska alanda degerlendirilmesi gerekir” diye konustu.

Kaynak: İHA