Prefabrik Hayratin Gizemi Çözüldü

Eskisehir’de yaklasik bir hafta önce sokak arasinda görülen ve üzerindeki yazidan hayrat oldugu belirtilen ve vatandasta merak uyandiran prefabrik yapinin sirri çözüldü.

Prefabrik Hayratin Gizemi Çözüldü
Geçtigimiz hafta Odunpazari ilçesi Arifiye mahallesi Yenigün sokakta bulunan plastik kulübe, üzerinde bulunan besmele ve hayrat yazisi ile dikkati çekmis, çevrede “Bu nasil hayrat ?” dedirterek çok farkli yorumlara sebep olmustu. IHA’nin yayinladigi haber, mahalle muhtari dâhil kimsenin bu yapi hakkinda en ufak fikrinin olmamasi ile gündem olmustu. Üzerinde Arapça besmele ve Kur’an-i Kerim’den bir surenin meali olan yazi bulunan prefabrik hayrat, Eskisehir’in Alpu ilçesine bagli Bozan mahallesinde ortaya çikti. Mahalle merkezindeki Çarsi Camii bahçesine kurulan hayratin, Ahmet Pak isimli vatandasin vefat eden annesi Rezzan Pak için yaptirdigi ögrenildi. Yapinin içinde kurulu sistemle sebeke suyunun aritilarak vatandaslarin içimine sunuldugu belirtildi. Gizemi ile gündem olan prefabrik hayratin yaklasik bir hafta sonra akibeti bu sekildi çözülmüs oldu.

"Suyun hibe olarak temin etmesini istiyorum"

Bozan Mahalle Muhtari Kenan Tatlikatik, prefabrik içme suyu hayratinin mahalleden bir vatandasin vefat eden annesi için yaptirdigini belirtti.

Cami bahçesindeki hayratin suyunun kisisel sebekeden baglandigini belirten muhtar, Büyüksehir Belediyesi’nin hayrattan akan suyu hibe etmesini istedi. Dört dönemdir muhtarlik yapan Tatlikatik, söyle konustu:

"Mahalle sakinlerimizden Ahmet Pak tarafindan, vefat eden annesi Rezzan Pak adina su aritma hayrati tesisi kuruldu. Görülen yapi budur. Bu tesisteki su, benim sebeke suyundan temin edilmektedir. Büyüksehir Belediyesi’nin bu suyu bize hibe olarak temin etmesini rica ediyorum."
Kaynak: İHA