Denizli'de Akil Almaz Dolandiricilik

Denizli’de kendisini polis olarak tanitip FETÖ’cülerin hesaplarini ve tapularini ele geçirdigini söyleyerekten 1 kisinin yaklasik degeri 1 milyon 500 bin TL olan ziynet esyalarini ve paralari dolandiran süpheli, Sanliurfa’da yakalandiktan sonra tutuklandi.

Denizli'de Akil Almaz Dolandiricilik


Denizli’de kendisini polis olarak tanitan süpheli, bir kisinin telefonunu aradiktan sonra ‘FETÖ’cülerin hesaplarini ve tapularini ele geçirdiklerini, yeni tapu vereceklerini, tapulari ve paralari devlet bankasina koyduklarini’ söyleyerek, güvenini sagladi. Kimlik bilgilerini dogrulayip güvenini iyice arttiran süpheli, magdurun gayrimenkullerini sattirdiktan sonra elinde ve bankada bulunan parasi ile ziynet esyalarini bir posete koymasini söyledi.

Magdurun evine gelen kisiye paralari vermesi gerektigini söyleyen süpheli, araçla bölgeye geldi. Eve giden diger kisi ise 72 bin 445 Euro, 54 bin TL para, 6 adet bilezik ve 9 adet sari lira tabir edilen altini alarak kayiplara karisti.

Ihbar üzerine yapilan çalismalar neticesine çevrede bulunan 49 güvenlik kamerasi ile 3 KGYS kamera kayitlari incelendi. Yapilan incelemede yaklasik degeri 1 milyon 500 bin TL olan ziynet esyalariyla kayiplara karisan süphelilerin kullandiklarini ticari aracin plakasi ve eve gelen kisinin kimligi tespit edildi. Süphelinin Sanliurfa’da tespit edilmesinden sonra yapilan operasyonda 1 kisi yakalandi. Adli makamlara sevk edilen süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA