Bu Buzaginin Kalbi Boynunda Atiyor

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde kalbi boynunda dogan buzagi, veteriner hekimi bile sasirtti.

Bu Buzaginin Kalbi Boynunda Atiyor


Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde Halkacilar köyünde besicilik yapan bir çiftçi, ineginin dünyaya getirdigi buzaginin bogazinda bir kitle oldugunu görünce veteriner hekime haber verdi. Seydiler’de görev yapan Veteriner Hekim Birol Yürük tarafindan muayene edilen buzaginin kalbinin boynunda oldugu belirlendi. Kalbi bogazinda dogan buzaginin ayni zamanda sol tarafinda da kasilmalarin oldugunu ve vücut sicakliginin da düstügü tespit edildi.

"Böyle bir dogum ilk defa basimiza geldi"

Kalbi bogaz kisminda dogan buzagiyi muayene eden Veteriner Hekim Birol Yürük, “Seydiler’in Halkacilar köyünden bir yetistiricimiz ineginin dogum yaptigini ve buzagisinin boyun bölgesinde bir sislik oldugunu söyledi.

Bizlerde muayene için köye gittigimizde buzaginin kalbinin normal sekilde yerinde olmasi gereken yerde degil de boyun bölgesinde oldugunu ve avuç içimize aldigimizda buzaginin kalbinin avucumuzun içinde attigini fark ettik. Buzagimizin sol bölgesinde doguma bagli olarak bacak bölgesinde kasilma mevcuttu. Vücut derecesi de düsmüs, hatta ölçtügümde 32 dereceydi. Bu tür dogumlar insanda milyonda 7 ila 8 arasinda olmasina ragmen hayvanlarda daha düsük sekilde gözlemleyebiliyoruz. Böyle bir dogum ilk defa basimiza geldi, bizler bu durumla meslek hayatimizda ilk defa karsilastik” dedi.

Buzaginin kalbinin olmasi gereken yerde olmadigini söyleyen Yürük, “Akcigerleri normal. Kalbin atimi da dakikada 85 civarinda. Kalp gereken yer olmadigi içinde sol taraftaki eklem kasilmis durumda. Kalbin atisi her iki taraftan da rahatlikla görülebiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA