Bayburt, Erzurum Ve Ardahan'da Kar Bekleniyor

Bayburt, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde aralikli kar yagisi bekleniyor.

Bayburt, Erzurum Ve Ardahan'da Kar Bekleniyor
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu, öglen saatlerinden itibaren Bayburt, Erzurum’un kuzeyi ile Ardahan çevrelerinin aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sicakliklarin mevsim normallerinin altinda seyredecegi bölgede rüzgâr kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayinin görülmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

Kent merkezlerinde gece en düsük hava sicakligi sifirin altinda olmak üzere; Erzincan’da 6, Igdir’da 2, Bayburt’ta 13, Erzurum ve Ardahan’da 16, Kars’ta 20, Agri’da 23 derece olarak kaydedildi.
Kaynak: İHA