Baskan Aydin'dan Kurtulus Mesaji

Horasan Belediye Baskani Abdulkadir Aydin, Horasan’in düsman isgalinden kurtulusunun 104. Yildönümü dolayisiyla bir kutlama mesaji yayinladi. Baskan Aydin, “Bugün 16 Mart Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere unutamayacaklari bir dersi verdigimiz gündür. Bugün Horasan’imizin gurur günüdür. Bugün Horasanimizin Bayramidir. Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Baskan Aydin'dan Kurtulus Mesaji
Baskan Aydin mesajinda sunlari kaydetti;

“Mensubu olmaktan gurur duydugumuz milletimizin destanlarla dolu bir tarihi vardir. Kurtulus günlerimiz iste böyle bir tarihin ürünüdür. Bizler bugün burada siradan bir kutlama yapmak için degil, 104 yil önce bu vatan için nasil can verildiyse bu günde ayni kararlilik ve inançta oldugumuzu göstermek için toplandik. Bugün, Samsun’da yakilan özgürlük atesinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ve karis karis tüm Anadolu’da tutustugu, ’’ölürsem sehit, kalirsam gazi ‘’diyenlerin, yola çiktiklari gündür.

Bugün, Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde baslatilan Kurtulus mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Horasan’da atesle imtihan oldugu gündür. Bundan 104 yil önce bu topraklarda gezen düsman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde arkasina bakmadan kaçmistir. Su anda toprak diyerek üzerine bastigimiz bu yerlerde, sayisiz vatan evladimiz sehit olmustur. 16 MART 1918 yillarinda yasanilanlar bu topraklarin kolay vatan olmadiginin en açik kanitidir. Vatanimiz için yazilan kahramanlik destanini unutturmamak, gelecek nesillere tasimak hepimizin görevidir. Atalarimizin cani pahasina bize emanet ettigi bu topraklarda bizler 104 yildir, huzur ve güven içinde yasiyorsak bunu elbette atalarimiza ve isimsiz kahramanlarimiza borçluyuz. Tüm Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun. Biz onlarin, bedelini canlariyla ödedigi bu güzel ilçede huzur içinde yasiyoruz. Bu dogrultuda bize düsen görev, bize emanet edilen bu vatani koruyup, gelecek nesillere birakmaktir. Bu nedenle 104 yil önce vatan müdafaasi için birlesen yüreklerimiz, bugün de ayni sevdayla, ayni ruhla, ayni inanç ve kararlilikla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadir.

Kurtulus Savasi’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yasayan milletimiz, örnek bir özgürlük destanina imza atarak ülkemizin her kösesinde sanli bayragimizi dalgalandirmistir. Ne mutlu ki, milli mücadelenin basariya ulasmasiyla, Anadolu’nun her karis topragi gibi, Horasan’da 16 Mart 1918 tarihinde özgürlügüne kavusmustur. Kurtulus destaninin üzerinden geçen 104 yilda ilçemiz küllerinden yeniden dogdu. Horasanli, sahip oldugu kültürel degerleri, dogal güzellikleri ve ekonomik potansiyeli ile ülkemizin öncü ilçeleri arasina girmeyi basarmistir. Saruhanli, fedakâr ve çaliskan insanlariyla bu öncü rolünü sürdürecek, ülke kalkinmasina, birligine ve dirligine olan katkisini daha da artiracaktir. Degerli hemserilerim, Geçmisimizden aldigimiz güçle, gelecege dogru emin adimlarla ilerliyoruz. 104 yil önce, topla tüfekle canimizi ortaya koyarak verdigimiz bagimsizlik mücadelesini bugün; ilimde, bilimde, teknikte Türk milletine yakisir sekilde vermeliyiz. Sevdamizin adi Horasan’dir Sevdamizin adi Türkiye’dir. 104 yil önce Mustafa Kemal ve silah arkadaslari ve milletimiz namusumuzu çignetmedi biz de çignetmeyecegiz. 104 yil önce tarihin dilinden düsmeyecek bir destan yazan Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaslarini, tüm sehitlerimizi rahmetle minnetle aniyor, ülkemizin dört bir yaninda hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarimiza yüce Allahtan güç kuvvet diliyor, halkimizin bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyor, tüm hemserilerimize sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA