Basak Traktör Konya Tarim Fuari'nda

Türkiye’nin yerli ve milli markasi Basak Traktör, ülkemizde tarim sektörünün bulusma noktasi olan Konya Tarim Farinda 47 HP’den 116 HP’ye kadar ürün gamini çiftçilerle bulusturdu.

Basak Traktör Konya Tarim Fuari'nda
Fuari ziyaret eden Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi, Basak Traktör standinda, yerli tasarim ve yerli üretim Basak Red Power 5120 model traktörü inceledi. Tarim ve Orman Bakani Kirisçi’ye tanitim yapan Basak Traktör Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bayramoglu, fuarin yakut tasi konumundaki 116 HP motor gücü, 32 ileri-32 geri Powershift Sanziman vites ve Euro 4 motor tipi özelliklerine sahip 5120 modelin özelliklerini anlatti. Bayramoglu, Bakan Kirisçi’ye, 2017 yilinda Euro 4 emisyon çalismalari kapsaminda yüzde 100 yerli sermaye ile Basak Ar-Ge mühendisleri tarafindan 5000 serisinin ilk modeli olarak tasarlanan yerli tasarim ve yerli üretim Basak Red Power 5120 modeli hakkinda sunum yapti. Yüzde 100 yerli sermayeyle, çiftçilerin ihtiyaçlarini teknoloji ve güç ile birlestirerek çiftçilerin kullanimina uygun üretim yaptiklarina dikkat çeken Bayramoglu, tarima deger katmak amaciyla traktör modellerini Basak Agri marka ekipmanlarla zenginlestirmeyi hedeflediklerini söyledi.



“Yurtiçi ve yurtdisi pazarlara 2020 yilinda sunulan 5120 modeli, ayni yil Almanya’da düzenlenen dünyanin en prestijli tasarim yarismasi If Design’da Türkiye’yi gururla temsil ederek alaninda en iyi tasarim ödülüne sahip oldu” diyen Bayramoglu, sunlari kaydetti: “Göz alici özellikleri ile çiftçilerin hem tasarim hem de yüksek performans bakimindan yogun ilgisini çeken Basak Red Power 5120, fuarlarda çiftçilerle bulusturuluyor. Konya Tarim Fuarinda da yeni regülasyonlu traktörlerimizi sektörün ve çiftçilerin begenisine sunmanin mutlulugunu yasadik.”

Basak Traktör

Sakarya’da bulunan 40 bin metrekaresi kapali olmak üzere 275 bin metrekare alan üzerinde son teknoloji ile kurulan Basak Traktör fabrikasinin üretim kapasitesi yillik 10 bin adettir. Basak Traktör, farkli segmentlerdeki 4x2 ve 4x4 çekisli model yerli traktörleri ile çiftçilerin hizmetindedir. Tüm Basak Traktör modelleri az yakit tüketimi, az bakim ihtiyaci ve yüksek konfor özelliklerine sahiptir.

Tarihçe

DA-TA Demir Araba - Tahta Araba fabrikasi olarak Adapazari’nda 1914 yilinda kurulan Basak Traktör, 1944 yilinda Türkiye Zirai Donatim Kurumu’na bagli SAZ (Sakarya Alat-i Ziraiye) unvaniyla Türk çiftçisinin tüm tarim alet ve makinalari ile diger ihtiyaçlarini karsilamaya devam etmistir. 1962 yilindan itibaren Ford marka traktörlerin ithalatini yapmaya baslayan Basak Traktör, 1968 yilindan itibaren Ford ile yapilan is birligi çerçevesinde Adapazari’nda yüzde 65 yerli üretim orani ile imalat basarisini göstermistir. 1976 yilinda STEYR firmasiyla yapilan anlasma kapsaminda STEYR, 1996 yilindan itibaren ise BASAK markasi ile traktör üretimine baslanmistir. Basak Traktör 2012 yilinda SANKO Grubu’na katilmistir. SANKO çatisi altinda yeniden yapilanan Basak Traktör, Türkiye çapinda yaygin satis ve servis agi ve her an ulasilabilir, ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yaninda olmaya devam etmektedir.
Kaynak: İHA