Altindag'da Çiftçilere Sertifikali Nohut Tohumu Dagitildi

Altindag Belediye Baskani Asim Balci’nin girisimleriyle geçtigimiz yil verilmeye baslanan tohum destegi devam ediyor. Altindagli çiftçilere sertifikali nohut tohumu dagitildi.

Altindag'da Çiftçilere Sertifikali Nohut Tohumu Dagitildi
Altindag Belediyesi, geçtigimiz yil dagitilan arpa, bugday ve Macar figi tohumlarinin ardindan bu yil nohut tohumu destegi sagladi. Altindag Belediye Baskani Asim Balci’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen tohum dagitim törenine AK Parti Altindag Ilçe Baskani Fatih Bildik, Altindag Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve çok sayida çiftçi katildi.



36 ton tohum dagitildi

2 bin 375 dekarlik alana ekim yapacak çiftçilere toplam 585 bin TL degerinde 36 ton sertifikali nohut tohumunun yüzde 75 hibe ile dagitildigini söyleyen Baskan Balci, “Altindag’da tarim ve hayvanciligi desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Çiftçilerimiz zarar görmesin, emeklerinin karsiligini alabilsinler diye böyle bir destek vermeyi uygun bulduk. 36 ton sertifikali nohut tohumunu yüzde 75 hibe ile çiftçilerimize ulastirdik” ifadelerini kullandi.

Altindag’in tarimsal kapasite bakimindan çok ileride oldugunu da sözlerine ekleyen Baskan Balci, “Altindag tarim için çok önemli bir yer. Gerek su kaynaklari, gerekse tarim alanlari bakimindan oldukça iyi bir yerdeyiz. Var olan potansiyelimizi en etkili sekilde kullanmak ve tarimsal gelirlerimizi katlamamiz gerekiyor. Bu nedenle verdigimiz bu tohum destegi çok gerekli ve de çok önemli. Bu firsattan faydalanan ve bunu iyi degerlendiren tüm çiftçilerimize hayirli ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Verdigi destek için Altindag Belediyesi’ne tesekkür eden çiftçiler, çok önemli bir katki oldugunu ifade ettiler.
Kaynak: İHA