Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre; yurt genelinin parçali ve çok bulutlu, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Karadeniz, Dogu Anadolu(Malatya hariç), Güneydogu Anadolu’nun dogusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskisehir çevrelerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kiyi kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor. Rüzgarin Akdeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun batisinda kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-90 km/sa) seklinde esecegi tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunmaktadir. Kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Havasicakligi: Sicakliklarda önemli bir degisiklik olmayacagi, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altinda seyretmeye devam edecegi tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzeyli, güneydogu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette; Akdeniz’in iç kesimleri ile Iç Anadolu’nun güney ve dogusunda kuzeyli yönlerden, kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-90 km/saat) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali, yer yer çok bulutlu 4

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu 6

Izmir: Parçali ve az bulutlu 13

Adana: Parçali ve çok bulutlu 12

Antalya: Parçali ve az bulutlu14

Samsun: Çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli 6

Trabzon: Çok bulutlu, karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor 5

Erzurum: Çok bulutlu, aralikli kar yagisli -4

Diyarbakir: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve karla karisik yagmurlu, yüksekleri kar yagisli 8
Kaynak: İHA