Van'in Baskale Ilçesinde Yola Çig Düstü

Van’in Baskale ilçesinde Esenyamaç ve Sualti Mahalleleri arasinda çig düsmesi sonucu yol geçici süreligine ulasima kapandi.

Van'in Baskale Ilçesinde Yola Çig Düstü


Baskale’de etkili olan kar yagisi nedeniyle yüksek rakimli mahallelerde ulasimda aksamalar yasandi. Baskale ilçe merkezine 60 kilometre uzaklikta bulunan Esenyamaç ve Sualti Mahalleleri arasindaki Dereboyu Mezrasi mevkiinde dün aksam saatlerinde yola çig düstü. 4 ayri yerden çig düsen yolda olumsuz bir durum yasanmazken, elektrik direkleri devrildi. Çig geldigi sirada yolda araç ya da insanin olmamasi büyük bir faciayi önledi. Van Büyüksehir Belediyesi ve Baskale Belediyesi ekipleri kapanan yolu tekrar ulasima açmak için çalismalarina devam ediyor.

Herhangi bir olumsuz bir durumun olmadigini belirten Esenyamaç Mahalle muhtari Ayhan Korkmaz, elektrik direklerinin devrildigini söyledi.

Korkmaz “4 yerden çig gelmis. Çok sükür herhangi bir olumsuzluk yok. Sadece elektik direkleri devrilmis. Is makineleri burada Van Büyüksehir Belediyesi ve Baskale Belediyesi ekipleri suanda çalisiyor. Yol tekrar ulasima açilacak. Ekiplere tesekkür ediyorum” diye konustu.



10 mahalle yolu kar nedeniyle ulasima kapali

Öte yandan Baskale genelinde etkili olan kar nedeniyle 10 mahalle yolu ulasima kapandi. Van Büyüksehir Belediyesi ve Baskale Belediyesi Karla Mücadele ekipleri ise yol açma çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA