Rusya'dan Biden Ve Blinken'a Yaptirim

ABD’nin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin basta olmak üzere birçok Rus diplomata yaptirim uygulamasinin ardindan Rusya’da, ABD Baskani Joe Biden ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’da dahil olmak üzere 13 ABD’li diplomata yaptirim uyguladi.

Rusya'dan Biden Ve Blinken'a Yaptirim
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin ardindan ABD, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin basta olmak üzere çok sayida Rus diplomata yaptirim uygulamisti. Rusya’da, ABD’nin yaptirimlarina karsilik vererek, ABD Baskani Joe Biden ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’da dahil 13 ABD’li diplomata yaptirim uyguladi.

Rusya Disisleri Bakanliginin resmi sitesinde yayinlanan yaptirim listesinde, “ABD Baskani Joe Biden, Disisleri Bakani Antony Blinken, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, ABD Genelkurmay Baskani Mark Milley, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, CIA Direktörü William Burns, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Ekonomi Danisman Yardimcisi Daleep Singh, ABD Kalkinma Ajansi Direktörü Samantha Jane Power, ABD Baskani Joe Biden’in oglu Hunter Biden, eski ABD Disisleri Bakani Hillary Clinton, ABD Hazine Bakani Yardimcisi Wally Adeyemo ve Ihracat-Ithalat Bankasi Baskani ve Yönetim Kurulu Baskani Reta Jo Lewis yer aldi.

Açiklamada, ABD’nin yaptirim kararina misilleme olarak bu kararin alindiginin alti çizilirken, söz konusu yaptirim listesinin ABD’li vekiller, bakanlar, askerler, isadamlari ve Rusya karsiti gazetecilerin de alinarak genisletilecegi aktarildi.

Öte yandan ABD, Putin disinda Rusya Basbakani Mikhail Misustin, Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile çok sayida Rus diplomat, milletvekili ve oligarka yaptirim uygulamisti.
Kaynak: İHA