Darp Edilen Doktor Tip Bayrami'nda Konustu

14 Mart Tip Bayrami’nda saglik çalisanlarinin Saglik Bilimleri Üniversitesi Izmir Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesinde yaptigi basin açiklamasina, dün sabah bir hasta yakini tarafindan darp edilen Dr. Emre Arslan da katildi. Arslan, "Bizim tek istegimiz; sevdigimiz isi sevdigimiz sekilde ve güvende hissederek özveri ile yapabilmek" dedi.

Darp Edilen Doktor Tip Bayrami'nda Konustu
14 Mart Tip Bayrami’nda, Izmir genelindeki çok sayida saglikçi bagli bulunduklari hastanelerde basin açiklamalari gerçeklestiriyor. Saglik Bilimleri Üniversitesi Izmir Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesinde de çok sayida saglikçi bir araya gelerek hem saglikta siddeti protesto etti hem de taleplerini yineledi. Basin açiklamasinda, dün sabah bir hasta yakini tarafindan saldiriya ugrayan beyin ve sinir cerrahisi servisinde görevli asistan Dr. Emre Arslan da bulundu. 14 Mart Tip Bayrami’da tüm saglik çalisanlarinin gününü kutlayan Arslan, "Insallah bugün, güzel seylere vesile olur ve bazi seylerin farkindaligi artar. Hepimizin isini severek yapacagi kosullar saglanir. Benim basima gelen olay, herkesin basina gelebilecek bir olay. Bu tür eylemler, aslinda bizim yapmamiz gereken seyler degil. Bu duruma gelmemek gerekiyor ama sesimizi duyurmamiz gerektigi için bu sekilde adim atma karari aliyoruz. Bizim tek istegimiz; sevdigimiz isi sevdigimiz sekilde ve güvende hissederek özveri ile yapabilmek. Bizim meslegi seçme amacimiz, insanlara faydali olabilmek. Fedakarlik yapmaktan mutluyum ve sikayetçi degilim. Sadece insanlarin da bunun farkinda olmasi lazim" diye konustu.



Olay anini anlatti

Olay anini anlatan Dr. Arslan, "Dün bir saldiri olayi gerçeklesti. Hasta yakini, önce fiziksel olarak saldirdi. Ardindan da biçak çekti. Hasta yakini, çocuk acil servisine geldi. Gece yarisi konstrüksiyonunu gördügüm bir hastaydi. Sabah tetkik yaparak degerlendirecegimizi söyledim. Muayenesini yaptim. Süre sonunda hasta yakini klinige biçakla geldi, kapimi çaldi. Çocuguna bakacagimi sert bir sekilde söyledi.

‘Muayene ettim, haniminiza bilgi verdim’ dedim. Çocuk acile dönebileceklerini ve klinik gözlem altinda bulunmalarini, beyin cerrahisine gelmelerine gerek olmadigini söyledim. Çocugu sert bir sekilde hanimina vererek hakaret etmeye basladi.

Ben de içeri girip kapiyi kilitledim. Ardindan kapiya vurarak küfür etmeye basladi.

beni ölümle tehdit etti ve daha sonra ailevi degerlerime küfür etti. Ben de disari çikip ‘Ne diyorsun sen?’ dedim. Direkt yumruk atti ve sonra biçak çekti. Arbede sirasinda ayirdilar. Insallah devami olmaz" sözlerine yer verdi. Dr. Arslan, darp raporu alarak sahis hakkinda sikayetçi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA