Yurtta Hava Durumu

Yurt genelinin çok bulutlu, Orta ve Dogu Akdeniz, Iç Anadolu (Eskisehir disinda), Karadeniz (Zonguldak, Bolu ve Düzce disinda), Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgeleri ile Istanbul, Balikesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Orta ve Dogu Akdeniz kiyilarinda yagmur, yagis alan diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin Dogu Karadeniz kiyilari, Ordu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip egimli bölgelerde çig riski bulunurken, ülke genelinde buzlanma ve don olayi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi Marmara ve Kuzey Ege’de 2 ila 4 derece artacak, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey, Dogu Akdeniz kiyilari ile güneydogu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecek. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar hafif olmak üzere kar yagisli 1

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar aralikli kar yagisli 3

Izmir: Parçali bulutlu 9

Adana: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinde yagmur ve saganak yagisli 11

Antalya: Parçali ve çok bulutlu 11

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli 5

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli (Yagislarin ögle saatlerinde kuvvetli olmasi bekleniyor) 4

Erzurum: Çok bulutlu, aralikli kar yagisli -3

Diyarbakir: Çok bulutlu, aralikli yagmur ve karla karisik yagmurlu, yüksekleri kar yagisli 7
Kaynak: İHA