Yörükler Ve Efeler Bulustu

Antalya’da, Muratpasa Belediyesi’nin düzenledigi birligin ve beraberligin bulusmasi ‘Yöresel Lezzet Günleri-Komsu Bulusmalari’ Akdeniz ve Ege Günü’yle devam etti. Binlerce Yörük ve Efe, Bayindir Parki’nda bir araya geldi, Ugur Önür ve Tolga Çandar’in söyledigi türkülere oyunlarla eslik etti.

Yörükler Ve Efeler Bulustu
Izmir’den Mugla’ya, Aydin’a, Denizli’ye ve Burdur’a Antalya’da yasayan binlerce Yörük ve Efe, Muratpasa Belediyesi’nin düzenlendigi ‘Yöresel Lezzet Günleri - Komsu Bulusmalari’nda bir araya geldi. Bayindir Parki’nda düzenlenen Akdeniz ve Ege Günü’ne Belediye Baskani Ümit Uysal, siyasi parti yöneticileri, milletvekilleri, muhtarlar, hemseri derneklerinin baskan ve yöneticileri katildi.

Yörüklerin ve Efelerin büyük bulusmasi, kabak kemane sanatçisi Ugur Önür konseriyle basladi.

Antalya’nin da parçasi oldugu Teke yöresinin birbirinden hareketli parçalarini seslendiren Önür’e parki dolduranlar oyunlariyla eslik etti. Etkinlikte, Muratpasa Belediyesi Antalya usulü tahinli piyaz ve Ege yöresinde yapildigi sekliyle hösmerim tatlisi ikram etti.

“Iyi günü ve kötü günü birlikte yasiyoruz”

Baskan Uysal, Akdeniz ve Ege Günü’nde, konusmasina “Çok özledik birbirimizi” diyerek basladi.

Pandemi nedeniyle 2 yildir böylesine bulusmalardan uzak kaldiklarini anlatan Baskan Uysal, “Allah tekrarini göstermesin. Bundan sonra birligimiz beraberligimiz, bulusmalarimiz, kaynasmalarimiz sarilmalarimizin hiç bitmesin” diye konustu.

Baskan Uysal, “Antalya’mizda, Muratpasa’mizda bir orman gibi kardesçe yasiyoruz. Birbirimizi oldugu gibi kabul ederek, degistirmeye çalismadan yasiyoruz. Can cana, yan yana, tasayi da kivanci da varligi da yoklugu da iyi günü ve kötü günü birlikte yasiyoruz. Ne mutlu bize. Insallah, bir gün bütün dünya Muratpasa’miz gibi olur. Dünyanin sevgiyle, kardesçe, herkesin baris içinde bulustugu yer olmaya devam ederiz. Hep sizler sayesinde. Komsularimizin dayanismasi, varligi, sevgisi, saygisi sayesinde” dedi.

Baskan Uysal’in konusmasinin ardindan, etkinlik Ege türkülerinin en iyi yorumcularin Tolga Çandar konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA