Talas Belediyesi'nin Tarim Egitim Programi Tamamlandi

Çiftçilerin, tarim açisindan duragan olan kis mevsimini verimli geçirmeleri için Talas Belediyesi tarafindan baslatilan tarimsal egitim programi tamamlandi.

Talas Belediyesi'nin Tarim Egitim Programi Tamamlandi
Ilk olarak Koçcagiz Mahallesi ile baslayan programin son duragi Çömlekçi Mahallesi oldu. Program kapsaminda 18 kirsal mahallede toplam 357 çiftçiye tarim ve hayvanciliga dair teorik bilgiler aktarildi. Ilçe Tarim Müdürlügü ile birlikte sürdürülen egitim programi kapsaminda tarima ve hayvanciliga dair birçok konuda genis bilgiler verilmesinin yani sira Talas Belediyesi’nin sundugu tarimsal hizmetler anlatildi. Programda bitki beslemeden asilamaya, hayvan bakimindan tarimsal aletlerin kullanimi ve yeni tarimsal desteklere kadar birçok konuda bilgi üreticilerle paylasildi.

Katildiklari egitim programindan duyduklari memnuniyeti ifade eden çiftçiler ve mahalle muhtarlari çok faydali bir program oldugunu belirterek yeni bilgilerin kendilerine sunuldugunu ve daha bilinçli bir üretim yapmak için alt yapilarinin daha da pekistigini kaydetti.

Gelismis ülkelerde tarim alaninda ne kullaniliyorsa burada da ayni imkanlarin saglandigini ögrendiklerini ifade eden Çömlekçi Mahallesinden bir üretici saglanan imkanlardan dolayi Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a tesekkür etti. Bir diger üretici Ersel Serbest de bilmedigi tarim aletleri hakkinda bilgi alirken ayni zamanda Talas Belediyesi’nin sundugu teknik imkanlari da ögrendiklerini belirtti.

Kaynak: İHA