Meteorolojiden 5 Il Için Uyari

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügü, Elazig, Malatya, Bingöl, Adiyaman ve Tunceli için zirai don, kuvvetli yagis, çig ve sel uyarisinda bulundu.

Meteorolojiden 5 Il Için Uyari
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, “12 Mart Cumartesi gecesinden itibaren önümüzdeki bes günlük süreçte bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunmaktadir. Vatandaslarimizin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir. Bingöl ve Adiyaman çevresi ile Malatya(Dogansehir, Pütürge, Doganyol, Yesilyurt, Kale) ve Elazig’in (Sivrice, Maden, Alacakaya, Aricak) güney kesimlerinde kuvvetli kar (10-20 cm yeni kar örtüsü), yüksek kesimlerde yogun kar (20 cm üzeri yeni kar örtüsü) seklinde olacagi tahmin edildiginden meydana gelebilecek buzlanma, don olayi, ulasimda aksamalar, görüs mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çig tehlikesi, soba-baca gazi zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” denildi.

Çig ve sel uyarisinin da yapildigi açiklamada, “Bölgemizde yüksek kar örtüsünün bulundugu egimli yamaçlarda çig riski olmasindan dolayi meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir. Bölgemizde beklenen yagislardan dolayi meydana gelmesi beklenen kar erimesi ve ani su- sel baskinlarina karsi yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA