Kar En Çok Onlari Etkiledi

Sakarya’nin Karasu ilçesinde yasayan Roman vatandaslarin yasadigi barakalardan bazilari kar nedeniyle çöktü. Barakalari zarar gören vatandaslar, kalici konut talebinde bulundu.

Kar En Çok Onlari Etkiledi
Yali Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde ikamet eden Roman vatandaslarin barakalari, kara dayanamayarak çöktü. Yagis nedeniyle kullanilamaz hale gelen barakalarda ikamet edemez duruma gelen vatandaslar, kalici konut talebinde bulundu.

Barakasi yikilan Engin Tonguç, “Roman vatandaslarin Akyazi, Hendek ve Sapanca’daki TOKI evleri yapildi. Karasu’da barakalarda yasiyoruz. Çoluk çocugumuzun ne yapacagi belirsiz. Tek istegimiz kalici konut, ev istiyoruz. Çocuklarimizi okula gönderecek durum yok. Vekillerimiz gelse bir gün bile burada kalamaz, gelin ve halimizi görün” dedi.

Ayla Halici ise, “Esim cezaevinde oldugu için çocuklarimla tek basima yasiyorum. Barakam yandiginda bin 500 lira para alabildim. Dört çocugum okula gidiyor. Kardan ötürü barakam çöktü. Devletimizden yardim bekliyoruz” diye konustu.



“Vatandaslarimizin en büyük çilesi bu”

Yali Mahallesi Muhtari Dursun Ali Akbas, “30 yildir mahallemin muhtariyim. Roman vatandaslarimizin en büyük çilesi bu. 30 yildan beri bu insanlar çamurun ve suyun içinde yasiyor. Esyalari su içerisinde. Bu insanlar da Türk vatandasi. Camitepe Mahallesi’nde yer bulduk ama hala kalici konut yapilmadi. Romanlarin üvey evlat muamelesi görmesini istemiyorum, yetkililere sesleniyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA