Havzalilar Tirit Gecesinde Bulustu

Havzalilar Kültür Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ve Havza Belediyesi is birligi ile bu yil 17’ncisi düzenlenen Geleneksel Havzalilar Tirit Gecesi’ne yogun katilim yasandi.

Havzalilar Tirit Gecesinde Bulustu
Havza Belediyesi, Canik Belediyesi ve sponsorlarin katkilari ile Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi Çiragan Salonu’nda düzenlenen tirit programi Samsun Büyüksehir Belediye Konservatuari Kafkas Halk Danslari Toplulugu’nun gösterileri ile basladi.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir katilanlari masalarinda ziyaret ederek, Havza Belediyesi tarafindan kaplica suyundan yapilan kolonyalardan hediye etti.

Halk oyunlari gösterilerinin ardindan Havzalilar Kültür Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Yahya Bozkurt yaptigi konusmada tiridin sadece bir yemek degil kültür oldugunu belirterek, “Bugün 17. Geleneksel Tirit Gecesi’nde beraber olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Pandemi nedeni ile ara verdik. Insallah bundan sonra programlarimiza ara vermeden devam edecegiz” dedi.

Havza AK Parti Ilçe Baskani Kadir Kayan, Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi ve Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas da yaptiklari selamlama konusmalarinda birlik ve beraberlik mesajlari vererek, geceye emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ise, “Havza sadece tiridiyle degil ayni zamanda sifali kaplicalariyla yüzlerce yildir insanimiza sifa sunan bir hizmeti de var. Havza Organize Sanayi Bölgemizde devam eden fabrika yatirimlarimiz var. Bin dekar olan Havza OSB’de genisletme çalismalari baslandi. 3 bin 500 dekar genisleme alani ile Havza 4 bin 500 dekar alana sahip olacak ve Karadeniz’in en büyük organize sanayi bölgesi olacak. Bu konuda da dur durak bilmeden Türkiye’nin her bir tarafinda yatirim yapacagini düsündügümüz herkese gidiyoruz” diye konustu.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, “Havzamiz bizim için çok önemli olan, Kurtulus Savasi’nin baslangicini yapmis Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipligi yapmis bir ilçe. Havza OSB, Havza’nin gelismesinde ve kalkinmasinda önemli rol oynayacak. Geceye emegi geçenlere tesekkür ederim” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi ve dernek baskani Yahya Bozkurt tarafindan geceye destek olanlara plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA