Ceyhan'a Taziye Evi Açildi

Adana’nin Ceyhan ilçesinde hayirsever, Ceyhan ve Adana Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle taziye evi açildi.

Ceyhan'a Taziye Evi Açildi
Ceyhan ilçesinde hayirsever ve belediye ortakliginda yapilan taziye evinin açilisi gerçeklestirildi.

Taziye evinin açilisi Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem ile Hayirlar Yaptirma Dernegi Baskani Necmettin Aydin tarafindan yapildi.

Taziye evinin hizmete açilmasi nedeniyle konusan Erdem, “Ülkemiz tarihinde, kültüründe taziye çok önemli bir gelenek. Acilarin paylasildikça azalacagina inanan, birbirine zor zamanlarinda destek olan bir ülkenin insanlariyiz. Ceyhan’imizda belediye olarak halkimizin sevinçlerinde oldugu gibi acilarini paylasmaya da özen gösteriyoruz. Hüzünlü ailelerin yaninda olmak bizlerin asli görevleri arasinda yer aliyor. Ceyhanli hemsehrilerimin de birbirine olan destegini, dostlugunu, yardimseverligini yakindan takip ediyorum” diye konustu.

Gönüllerin kimsenin ölmemesinden yana oldugunu vurgulayan, yasamin hep iyiye, güzele dair ne varsa bünyesinde barindirmasini dileyen Erdem, sunlari söyledi:

“Ancak insanoglu ne dogmaktan vazgeçebilir ne de ölümden kaçabilir. Acilarimizi paylastigimiz önemli mekanlarin olusturulmasi da deger tasiyor. Günümüzde çogu yerlesim yerlerinin apartmana dönüstügü göz önüne alinirsa milletimizin hizmetine sundugumuz taziye evleri dayanisma ve yardimlasma, acilari paylasma kültürünü devam ettirebilme adina büyük anlam kazaniyor. Hayirlar Yaptirma Dernegi Baskani Necmettin Aydin ve ekibine çok amaçli hizmet binasi ve taziye evi yapiminda Ceyhan Belediyesi ile proje ortakligi yaptiklari için tesekkür ediyorum. Tüm Ceyhanli hemsehrilerimi sevgi ve saygilarimla selamliyorum. Taziye evlerimiz mahallelerimize hayirli olsun.”

Karalar ise “Belediye ile yardimseverlerin bir araya gelerek gerçeklestirdigi taziye evlerine biz de destek olduk” dedi.

Kaynak: İHA