Baskan Seçer, Silifke'de Esnafla Bulustu

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, klasik belediyecilik anlayisinin ötesinde bir bakis açisina sahip olduklarini belirterek, “Ben kente bir seyler katmak istiyorum. Istiyorum ki sanayi artsin, tarim gelissin, hizmet sektörü artsin. Bunun yaninda tasimacilik zaten dogal olarak artacak. İçel’e bir bereket gelsin” dedi.

Baskan Seçer, Silifke'de Esnafla Bulustu
Seçer, hafta sonu mesaisini Silifke’ye ayirdi. Ilçede esnaf ve vatandaslarla bir araya gelen Seçer, Büyüksehir Belediyesinin Silifke’ye kazandirdigi Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki iyilestirme çalismalarini da inceledi.

Yeni Mahalle ile Atakent Mahallesi semt pazarlarini gezerek esnaf ve vatandaslari dinleyen Seçer, artan fiyatlarin belediyeyi de etkiledigini belirterek, “Su anda yol yapiyoruz, köprü yapiyoruz, köprülü kavsak yapiyoruz. 7 ay önce ihaleye çikmisiz, verdigimiz fiyatlarla su anki fiyatlar arasinda ortalama yüzde 184 fark olustu” diye konustu.



“Yerel yöneticiler olarak basta toplumun dirligini, birligini saglamakla görevliyiz”

Silifke’de Küçük Sanayi Sitesi esnafiyla bulusan Baskan Seçer, esnafin taleplerini dinledi. Bu toplantida, Silifke’nin tek kadin muhtari olan Yeni Mahalle Muhtari Sebahat Yilmaz da yer aldi. Seçer, 204 is yerine sahip Silifke Küçük Sanayi Sitesi’nin 2. etabinda yapimi devam eden 750 metre kanalizasyon ve 450 metre içmesuyu sebeke hatti çalismalarinin kisa sürede tamamlanacagini belirtti.

Küçük sanayi sitelerinin hem ekonomiye katki sagladigini hem de ‘Ahilik kültürü’nü sürdürerek iyi ahlaki gelistirdigini vurgulayan Seçer, “Biz belediye olarak her zaman yaninizda oluruz. Biz yerel yöneticiler olarak basta toplumun dirligini, birligini saglamakla görevliyiz. Belediye insani, halkin huzurunu önceleyecek” ifadelerini kullandi.

“Belediye bir ana kucagi gibidir”

Belediye hizmetlerini ara vermeden sürdüreceklerini belirten Baskan Seçer, “Ama önce huzuru saglamamiz lazim. Huzuru kaybettigimiz zaman toplumda is sikintili. Belediye bir ana kucagi gibidir. Belediye Baskani halki için bir babanin güvencesi gibidir. Biz her zaman emrinize amadeyiz” seklinde konustu.

Toplantida, küçük sanayi sitelerinde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman konusu da gündeme geldi. Baskan Seçer, İçel’de açtiklari merkezlerle birçok alanda ara eleman yetistirilmesine katki sagladiklarina dikkati çekerek, “Su anda 3 merkez açtik. Bir tanesi Yenisehir’de, bir tanesi Toroslar’da, bir tanesi de Tirmil Sanayi içerisinde. Kayitlari da önceki hafta itibariyle basladi.

Kaynak, metal isçiligi, ahsap mobilya ustaligi gibi belirli birçok alan var. Farkli alanlar da var. Tekstil, konfeksiyon dahi var” dedi.

Seçer, ara eleman yetistirmek için baslattiklari kurslari tamamlayan kursiyerler için Milli Egitim Bakanligi’ndan onayli sertifikalar verdiklerini de hatirlatti.

“Istiyorum ki İçel’e bir bereket gelsin”

Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde is yeri ziyareti yapan Baskan Seçer, bir isletmede isçilerle birlikte ögle yemegi de yedi. Silifke Kaymakami Abdullah Aslaner, OSB yönetim kurulu üyeleri ve bazi firmalarin temsilcilerinin de içinde oldugu is insanlariyla bir araya gelen Seçer, 50 firmanin faaliyette oldugu Silifke OSB’ye iliskin sorun ve talepleri dinledi. Büyüksehir Belediyesi olarak isi kolaylastiracak ne varsa is birligine hazir olduklarini belirten Seçer, söyle devam etti; "Burasi, bu bölge çok gelisecek. Yani beklentinizin çok ötesinde. Bana gelen insanlara söylüyorum; ‘Gelin İçel’e yatirim yapin. İçel’de de gidin Silifke tarafina yatirim yapin’ diyorum. Hiçbir üretici sektörün, bizim belediye yönetiminden yana bir sorunu olamaz. Yapi itibariyle üretime odaklanmis bir belediye anlayisimiz var. Bu bizim kisisel düsünce tarzimizdan, yönetim tarzimizdan kaynaklanan bir sey. Isi bürokrasiyle agirlastiran, zorlastiran, önüne engel koyan ya da olaya çok düz mantikla bakan, ‘bana dokunmayan yilan bin yasasin’ mantigi degil benimkisi. Yani ‘yol yapayim, sinegi öldüreyim, biraz da sosyal hizmet yapayim’ meselesi degil. Ben kente bir seyler katmak istiyorum. Gerçekten bunu yapmak istiyorum. Istiyorum ki sanayi artsin, tarim gelissin, hizmet sektörü artsin, tasimacilik zaten bunun yaninda dogal olarak artacak. İçel’e bir bereket gelsin.”

Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de inceledi

Baskan Seçer, Büyüksehir Belediyesinin Silifke’ye kazandirdigi Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki iyilestirme çalismalarini da inceleyerek yetkililerden bilgi aldi. Yeni barinagin yüklenici firma tarafindan insaat sürecinin sorunlu ilerledigini ancak Büyüksehir Belediyesi olarak bu sorunu astiklarini belirten Seçer, “Kismi kullanima basladik. Burasi 500 köpek, 250 kedi kapasiteli. Üniteler olarak da isletme binasi, içerisinde tabii ki laboratuvar ve diger birimlerin oldugu kisimlar var. Padoklar, köpek alanlari, kedi alanlari. Yaklasik 13 dönümlük bir yerleske burasi. Sadece Silifke’de hizmet vermiyor. Civar ilçelerimize de hizmet veriyor. Mut’a, Gülnar’a. Oradan da topladigimiz hayvanlari buraya aliyoruz, hastaysa tedavileri ya da kisirlastirma islemlerini burada gerçeklestiriyoruz. Tam anlamiyla hizmete soktugumuzda bu bölgenin ihtiyacini karsilayacak yapiya sahip” diye konustu.

Seçer, Tasucu’nda bir isyerinin açilisini gerçeklestirdi ve taksi duragindaki esnafin çayini içerek sohbet etti.
Kaynak: İHA