Tayvan'dan Ukraynalilara Özel Vize

Tayvan hükümeti, Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi isgal üzerine Tayvan’da vatandasligi bulunan veya oturuma iznine sahip akrabalari bulunan Ukraynalilar için özel bir vize uygulamasi baslatti.

Tayvan'dan Ukraynalilara Özel Vize
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari araliksiz sürerken, Tayvan hükümetinden Ukraynalilara destek veren karar geldi. Tayvan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ukraynalilar için özel bir vize uygulamasi baslatildigi ve uygulamaya kapsaminda, Tayvan’da vatandasligi bulunan veya oturuma iznine sahip akrabalari bulunan Ukraynalilarin su anda uygulanan sinir kisitlamalarindan etkilenmeden Tayvan’a giris yapabilecekleri ifade edildi. Açiklanan yeni vize uygulamasindaki gerekçelere vurgu yapan Bakanlik, Tayvan’a gelmek isteyen Ukraynalilarin Ukrayna pasaportuna sahip olmalari gerektigine ve ayni zamanda istenen tüm belgelerin eksiksiz hazirlamasinin önemine dikkat çekti. Vize basvurularinin Tayvan temsilcilikleri, elçilikler ve konsolosluk islerinin internet sayfasi araciligi ile yapilabilecegini belirten Bakanlik, Tayvan’a gelecek olan Ukraynalilarin 10 gün karantinada kalmalari gerektigini kaydetti.

Öte yandan Birlesmis Milletler (BM) tarafindan yayinlanan bir raporda, Rus isgalinin basladigi 24 Subat gününden bu yana 2,5 milyon Ukraynalinin ülkelerini terk etmek zorunda kaldigi ifade edildi.
Kaynak: İHA