Yavru Kaplumbaga Aga Takildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde balikçi agina yavru bir deniz kaplumbagasi takildi. Balikçi tarafindan agdan kurtarilan kaplumbaga yeniden denize birakildi.

Yavru Kaplumbaga Aga Takildi


Türkbükü Mahallesi açiklarinda ag atan Yigit Kaptan teknesinin aglarina caretta caretta cinsi bir deniz kaplumbagasi takildi. Agi çeken kaptan, agda mahsur kalan kaplumbagayi kurtarip denize atti. O anlar, cep telefonuyla kayit altina alindi.

Deniz Kaplumbagalari Arastirma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin(DEKAMER) sosyal medya hesabindan kaplumbaganin kurtarilma görüntüleri paylasilarak su ifadelere yer verildi:

“LIFE Medturtles projesi kapsaminda DEKAMER’in deniz kaplumbagalari hakkinda egitim verip anket yaptigi balikçilar deniz kaplumbagalarini korumaya devam ediyor. Bodrum Türkbükü açiklarinda Yigit Kaptan teknesinin agindan çikan Yesil deniz kaplumbagasi (Chelonia mydas)’ni tekrar denizle bulusturan balikçi Yigit Bey’e duyarliligi için tesekkür ediyoruz. LIFE projesi kapsaminda balikçilar ile yaptigimiz çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA