'Kiraç' Adana'da Göreve Basladi

Adana’da polislerin her türlü arazi ve hava kosullarinda görev alabilecegi kriminal inceleme araci “Kiraç” hizmete basladi.

'Kiraç' Adana'da Göreve Basladi
Emniyet Genel Müdürlügü Kriminal Daire Baskanliginca, yerli ve milli imkanlarla üretilen mobil kriminal Inceleme araci Kiraç, Adana Emniyet Müdürlügü hizmetine tahsis edildi. Adana Emniyet Müdürü Dogan Inci, törende gazetecilere yaptigi açiklamada, teslim aldiklari araçla iz ve delillerden suçluya ulasmanin artik daha kolay olacagini söyleyerek, “Adana’da ulasilamayacak yer kalmayacak. Artik delilleri seri bir sekilde inceleyip, adli islemleri baslatacagiz. Bu araçlarin 60 ilimize gönderilmesi planlanmakta. Ilk ulastigi yerlerden biri Adana” dedi.

Inci’nin konusmasinin ardindan olay yeri inceleme ekipleri, cinayet senaryosu geregi delil arastirmasi yapip, elde ettigi bulgulardan yola çikarak faili tespit etmek için mobil kriminal polis laboratuvarini kullandi.

Ayrica, Kiraç’in her türlü arazi ve iklim sartlarinda delil güvenligi ve olaylarin aydinlatilmasi konusunda önemli katki saglayacagi ve özel olarak dizayn edilmis panelvan tipi olay yeri inceleme araçlariyla afet bölgelerinde senkronize sekilde görev yapmalari saglanarak afetzedelerin kimlik tespitlerinin hizli bir sekilde yapilabilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA