ETSO Baskani Yücelik'ten 12 Mart Mesaji;

Erzurum’un düsman isgalinden kurtulusunun 104. Yildönümü münasebetiyle bir mesaj yayimlayan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Lütfü Yücelik, “12 Mart 1918; tarihimize iftihar sahifeleri ekleyen güzel sehrimiz Erzurum’un sanli zafer günü, varolus mücadelesi ve destansi bir direnisin tarihidir” dedi.

ETSO Baskani Yücelik'ten 12 Mart Mesaji;
Mesajinda, her karisi sehit kanlariyla sulanmis vatan topraklarinin müstesna bir parçasi olan Erzurum’un, 1. Dünya Harbi sirasinda çok büyük acilara ve vahset boyutundaki büyük katliamlara tanik oldugunu ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Baskani Yücelik, Erzurum halkinin 104 yil önce hürriyet ve istiklali için canlari pahasina vatan topraklarini müdafaa ettigini söyledi.

Bu ugurda binlerce sehit veren Erzurum’un düsmana karsi gösterdigi sanli direnisin, Kurtulus Savasi’nin mihenk tasi oldugunu vurgulayan Yücelik mesajinda su ifadeleri kullandi; “Bizler, dünya tarihinde esine az rastlanir bir mücadeleyle, bugün üzerinde yasadigimiz bu güzel vatani koruyup, kollayan kahramanlarimiza çok sey borçluyuz. Bu aziz topraklari vatan bilmis, onurunu, vatan sevgisini, birlik olma ruhunu tüm dünyaya göstermis milletimizin destansi mücadelesi tarihte hep örnek gösterilmistir. 104 yil önce bu kadim sehrimizin yasadigi acilari yillarca hep yüreklerimizde hissettik. 12 Mart 1918; tarihimize iftihar sahifeleri ekleyen güzel sehrimiz Erzurum’un sanli zafer günü, varolus mücadelesi ve destansi bir direnisin tarihidir. Bayrak, vatan ve istiklal mücadelesinin kazanildigi bu büyük gün Erzurum’a kutlu olsun. Bu vesileyle; basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatanimizi kani, cani pahasina müdafaa eden bütün aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, sükran ve minnetle yâd ediyorum.”

Yücelik, Istiklal Marsi’nin kabulünün yildönümüyle ilgili ifadelere de yer verdigi mesajinda; “Istiklal Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, yüce milletimizin bagimsizlik ve kutsal degerler ugruna verdigi mücadeleyi destansi bir sekilde ifade ettigi Istiklal Marsimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilisinin 101. yil dönümünü kutluyor, ‘Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin’ diye dua eden merhum milli sairimizi rahmetle aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA