Erzincan'da Yogun Kar Yagisi

Erzincan kent merkezinde yogun kar yagisi etkili oldu. Çayirli ilçesinde egitime bugün kar tatili verildi. 294 köy yolu ulasima kapandi.

Erzincan'da Yogun Kar Yagisi
Geceden baslayan lapa lapa kar yagisi kentte araliklarla devam ediyor. Kar ve tipi dolayisiyla Erzincan - Sivas, Erzincan- Erzurum, Erzincan- Tunceli ve Erzincan- Gümüshane kara yolunda ulasimda aksamalar yasandi. Çok sayida tir yolda kaldi. Karayollari ekipleri güzergâhlarda yogun sekilde karla mücadele çalismasini sürdürüyor.

Güne karla uyanan Erzincanlilar araçlarinin üzerini kardan temizleyerek yola koyuldu.

Mart ayinin 11’inde Erzincan kent merkezinde yogun kar yagisinin kendilerini bir hayli sasirttigini kaydeden vatandaslar, “Yüksek kesimlerde kar yagisi oluyordu. Lakin kent merkezinde bu tarihte Erzincan’da alisilmamis bir durum. Kis tam anlamiyla geri döndü” ifadelerine yer verdiler.

“Çayirli ilçesinde egitime kar tatili”

Erzincan’in Çayirli ilçesinde olumsuz hava sartlari nedeniyle bugün ilçe genelindeki tüm okullarda egitim, ögretime 1 gün süre ile ara verildi.



“Köy yollari kapandi, Erzincan - Pülümür yolu zincirsiz tirlarin geçisine kapatildi”

Kar ve tipinin etkili oldugu Erzincan’in yüksek kesimlerinde 294 köy yolu ulasima kapandi. Yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle, Muti Köprüsü (Erzincan il siniri) ile Pülümür ilçe merkezi arasinda kalan yol, ikinci bir duyuruya kadar zincirsiz tirlarin geçisine kapatildi.

“Girlevik Selalesi kis güzelligiyle konuklarini agirliyor”

Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta yer alan Kalecik köyündeki 9 kaynak suyunun birlesmesiyle olusan ve kar yagisi ile beyaza bürünerek adeta beyaz gelinligini giyen Erzincan’daki Girlevik Selalesi’nde seyrine doyumsuz manzaralar olustu.

Kar yagisi ile beyaza bürünerek adeta gelinligini giyen selalede, hava sicakliginin gece sifirin altinda 15 dereceye kadar düsmesi nedeniyle 6-7 metre uzunlugunda buz sarkitlari olustu. Yazin serin havasi ve çevresindeki yemyesil bitki örtüsüyle, kisin da kar ve buzla bütünlesen essiz manzarasiyla ziyaretçilerin ilgisini çeken selale, seyrine doyum olmayan görüntüler olusturdu.
Kaynak: İHA