Baskan Oral'dan, 12 Mart Mesaji

Erzurum Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, 12 Mart Erzurum’un Düsman Isgalinden Kurutulusu’nun 104. yil dönümü ve Istiklal Marsi’nin Kabulü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Oral'dan, 12 Mart Mesaji
Baskan Oral mesajinda, “Bugün, mübarek sehrimizin tarihinde yasanmis o karanlik günlerin, acinin ve zulmün Allah’in izniyle bir daha tekrarlanmamak üzere sona erdirildigi günün yildönümüdür. Bagimsizlik mücadelemizi 104 yil önce zaferle taçlandirdigimiz bu büyük gün, hepimize kutlu olsun” dedi.

Erzurum’un, Türkiye’nin sanli tarihini kahramanlik örnekleriyle süsleyen birbirinden farkli destanlarinin yazildigi yigitler diyari oldugunun altini çizen Baskan Oral, sunlari söyledi: “Burasi öyle bir beldedir ki; yüregi vatan, millet ve bayrak askiyla yanip tutusan Dadaslarin yurdudur. Iste bu mübarek sehir, bundan tam 104 yil önce bugün yasadigi kurtulus coskusunu sürekli diri tutmus; vatani ugruna topraga düsen sühedadan vefasini hiçbir zaman eksik etmemistir. 12 Mart, bu sehrin sadece isgalden kurtarildigi gün degildir. 12 Mart aslinda Türkiye’nin kurtulusu, istiklal ve bagimsizlik mücadelesine giden yolda önemli bir milattir. Öyle ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri, düsman isgalinden kurtulusun hemen ardindan 1919 Erzurum Kongresi ile yine Erzurum’da atilmistir. Aziz milletimizin, istiklal ve istikbali ugruna verdigi destansi mücadelenin son halkalarindan biri olan 12 Mart Erzurum’un Kurtulusu, büyük Türk milletinin kadiniyla, erkegiyle, cani pahasina kazandigi, kahramanliklar ve fedakarliklarla dolu zafer tacidir. Tarihi sanli zaferlerle dolu milletimizi bölmek isteyen iç ve dis düsmanlar, her zaman karsisinda bu asil milletin dik durusunu, azmini, kararliligini bulacak ve milletimiz bu topraklar üzerinde hain emelleri olanlara her zaman gerekli cevabi verecektir. Bu anlamda Erzurum’un Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. yil dönümünde, bu topraklari bizlere kanlariyla, canlariyla vatan yapan aziz sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, saygi ve minnetle aniyoruz."

Baskan Oral, ayrica Istiklal Marsinin Kabulü münasebetiyle yayimladigi mesajinda “ Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus ve istikbal adimlarini Istiklal Marsi ile en iyi sekilde anlatan milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim degerleri bizlere miras birakmistir. Bu nedenle gençlerimizin Istiklal Marsi’nin anlamini idrak etmesi çok önemlidir. Devletimizin ve milletimizin bagimsizliginin sembolü , hürriyet askimizin en berrak ifadesi olan Istiklal Marsimiz, karanlik ufkun ardindan dogacak safagi müjdelemis, bu çerçevede bagimsizlik özlemini ateslemistir. Aziz milletimizin , cesaret, kahramanlik ve mukaddesata verdigi önemi ve essiz mücadele azmini abidelestiren merhum Mehmet Akif Ersoy, dizeleriyle tarihe not düsmüstür” dedi.

Kaynak: İHA