Ardahan'da Tipide Mahsur Kalanlar Kurtarildi

Ardahan’da etkili olan yogun tipi nedeniyle köy yollarinda araçlariyla mahsur kalanlar, Il Özel Idaresi ekiplerinin çalismasi sonucu kurtarildi.

Ardahan'da Tipide Mahsur Kalanlar Kurtarildi
Ardahan’da, gün boyu etkili olan kar yagisi ve tipi nedeniyle birçok araç yolda kaldi. Araçlarda mahsur kalan vatandaslar Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan kurtarildi.

Karla mücadele ekipleri, bir tarafta kentte etkili olan kar yagisi sonrasi kapanan köy yollarini açmak için yogun bir çalisma yürütürken, bir tarafta da yolda mahsur kalan vatandaslari kurtardi. Ardahan’da bir anda bastiran yogun kar yagisi ve tipi hayati olumsuz etkiledi. Büyük Sütlüce ile Küçük Sütlüce köyünden engelli ögrencileri tasiyan minibüs iki köy arasinda yolda mahsur kaldi. Olayin haber verilmesi üzerine Il Özel Idaresi ekipleri, mahsur kalan engelli ögrencileri kurtarmak için çalisma baslatti. Yaklasik 2 saatlik çalismayla ögrenciler kurtarildi. Ayrica Güzelyurt köyü yolunda mahsur kalan vatandaslara da yogun çalisma sonucu ulasildi. Yogun tipi nedeniyle araciyla mahsur kalan 4 kisilik aile, Il Özel Idaresi ekiplerinin yogun çalismasi sonucu kurtarildi. Ekipler, is makineleri yardimiyla gün içinde ulasima kapanan 19 köy yolunu yeniden ulasima açti.

Ardahan-Savsat, Çildir-Aktas kara yollarinda kar ve tipi nedeniyle tir geçislerine ise izin verilmiyor.
Kaynak: İHA