Afyonkarahisar'da TDV Kitap Kahve Açildi

Afyonkarahisar’da Erenler Mahallesi’nde Valilik ve Il Müftülügü destegiyle kurulan Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Kitap Kahve, Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in katilimiyla açildi.

Afyonkarahisar'da TDV Kitap Kahve Açildi
Üç kattan olusan, bin 200 metrekare alana sahip olan TDV Kitap Kahve Türkiye’nin en büyük, sayili kitapevlerinden birisi haline geldi. Alt kat, çok amaçli salon ve kütüphaneden olusan TDV Kitap Kahve’de giris katta kitap satisi ve kafeterya hizmeti veriliyor. Kafeterya bölümü ayni anda 100 kisiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Kafeterya da sicak ve soguk içeceklerin yani sira tost çesitleri, hamburger, patates kizartmasi, pasta çesitleri ile sabahlari pogaça ve simit çesitleri satisi yapiliyor. TDV Kitap Kahve zengin kitap içerigi ile de dikkat çekiyor. Türk Edebiyati, dünya klasikleri, tarih, felsefe, çocuk, Islami ve Tasavvufi eserler basta olmak üzere 42 kategoriden toplam 15 bin çesit kitap bulunuyor.

TDV Kitap Kahve’nin açilis kurdelesini Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in yani sira Vali Gökmen Çiçek, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, Il Müftüsü Sinan Kazanci ve protokol üyeleri kesti. Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas burada yaptigi açiklamada, kitap evinin en çok ugrak noktalardan biri olmasini dileyerek söyle konustu:

“Afyonkarahisar’da Türkiye Diyanet Vakfimizin Türkiye genelinde yapmis oldugu, ’Kitap Kahve’ mekanlarindan en büyügünü açmis olmanin bahtiyarligini yasiyoruz. Degerli Valimizin, Belediye Baskanimizin ve bütün Afyonlu kardeslerimizin, çok büyük destekleri oluyor. Desteklerinden dolayi kendilerine çok tesekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz okuma medeniyetidir, kitap medeniyetidir. Zira yine ilk ayetler ’Oku’ diye baslar. Ikinci inen sure adeta yaz diye basliyor. Kaleme ve kalemin yazdiklarina yemin olsun diye, basliyor rabbimiz. Insallah bu kitap evi Afyon’daki ögrencilerimizin özellikle üniversite ögrencilerimizin, lise ögrencilerimizin ve Afyonlu kardeslerimizin en çok ugrak yeri olur, kitaplarla iç içe olduklari bir yer olur. Hem kitaplari edindikleri hem de okuduklari yer olur. Hayirli ugurlu olsun"

Öte yanda Erbas, Kitap Kahveyi gezerek, içerde bulunan ögrencilerin fotograf çektirme talebini geri çevirmedi. Vali Gökmen Çiçek’e de kitap hediye eden Erbas, daha sonra ögrencilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA