Gercüs'te Mavi Yolculuk Etkinligi

Batman’in Gercüs ilçesi anasinifi ögretmeni Esra Bozat, ögrencilere mavi yolculugu tanitmak için okyanusu sinifina tasidi.

Gercüs'te Mavi Yolculuk Etkinligi
Minik ögrencilerden bazilari denizci kiyafet giyerken, bazilari ise balikçi, korsan, denizkizi, dalgiç kiyafetleri giyerek olusturulan alanda gönüllerince eglendi. Etkinlikte miniklerin giydigi dalgiç kiyafetleri ile denizkizlari yüzerek etkinlige renk katti. Korsan elbisesi giyen minkler ise hazine aradi. Balikçi elbisesi giyenler de balik yakaladi. Etkinlik kapsaminda Batman Gençlik Spor Müdürlügü tarafindan spor uzmani ve dalgiçlar gelerek minik çocuklara dalgiç kimdir, dalgiç ne yapiyor, dalgiç suyun altinda nasil yasiyor ve denizin altinda hangi canlilar yasiyor konulari hakkinda bilgilendirme yapti. Etkinligi düzenleyen anasinifi ögretmeni Esra Bozat ‘’Çocuklarla bir hayalimiz vardi. Hayalimiz mavi yolculuk, suan tam olarak hayalimizin içinde bulunmaktayiz. Kimimiz korsan kimimiz balikçi kimimiz denizkizi olduk, kimimiz dalgiç olduk. Etkinlikteki amacim çocuklarin zihinlerini özgür kilarak istedikleri ögrenme ortaminda keyifli kalici ögrenmelerini saglamaktir" dedi.

Batman Gençlik Spor Müdürlügünden Spor Uzmani Veysi Turan ‘’Gercüs anaokulu ögretmenimizin hazirlamis oldugu bir etkinlige katildik. Burada çocuklarin hayal dünyalarini gelistirecek bir etkinlige karilarak bura da minik ögrencilere dalgiç nedir dalgiç nasil yasar ve suyun altinda neler var ve hangi canlilar yasiyor hakkinda miniklere egitim verdik" diye konustu.

Minik çocuklar ise balik tuttuklarini, korsan olduklarini, hazine aradiklarini kaydederek çok eglendiklerini ve çok mutlu olduklarini anlatti.
Kaynak: İHA