Yüksek Kesimlerde Kar Ve Tipi

Bayburt ve Erzincan’in yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili oldu.

Yüksek Kesimlerde Kar Ve Tipi
Kent merkezlerinde yagmur yagisi görülürken yüksek kesimlerde yeniden kar ve tipi etkisini artirdi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu aralikli yagisli gececik. Yagislarin Erzurum, Kars, Agri ve Ardahan çevrelerinde kar, Erzincan ve Bayburt çevrelerinde karla karisik yagmur yükseksek kesimlerinin kar yagisli, Igdir çevrelerinde yagmur seklinde olacagi beklenmekte. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Sicakliklarin mevsim normalleri civarinda seyretmesi beklenen bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Yagislarin Erzincan’in güney kesimleri ile Bayburt çevrelerinde kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yagis aninda kuvvetli rüzgâr ile ulasimda aksalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmekte.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmekte.

“Buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayinin görülmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulasimda aksamalar vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmekte.
Kaynak: İHA