Samsun'a Model Fabrika Kurulacak

SAMSUN – Samsun’a model fabrika kurulmasina yönelik koordinasyon toplantisi yapildi.

Samsun'a Model Fabrika Kurulacak
Koordinasyon toplantisinda Samsun’da isçilik, hammadde, enerji ve süreç verimliligi konularinda isletmecilere ve personellere gerçek bir üretim ortaminda deneysel egitimlerin verildigi bir model fabrika kurulmasina yönelik atilacak adimlar görüsüldü.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salih Zeki Murzioglu ve konunun ilgilileri katildi.

Vali Dagli model fabrikanin kendi bünyesindeki kurguyu, egitim ve danismanlik hizmetleriyle çevresindeki isletmelere uygulamayi misyon edinmis, isletmelerde operasyonel mükemmeliyet ilkelerinin deneyimsel ögrenme tekniklerini kullanarak yayginlastirilmasini saglayan bir yetkinlik merkezi olarak tanimlanabilecegini belirtti.

Dagli, “Günümüz rekabet dünyasinda sadece üretim süreçlerinin degil, bilgi, belge, analiz, rapor gibi araçlarin da hizli erisilebilir olmasi gerçegini ön planda tutarak hareket eden model fabrikanin, bilgi teknolojilerinin verimli ve yogun kullanilmasi ile bilgilerin elektronik ortama tasinmasiyla ilgili süreçlerde de fayda saglayan bir dijital dönüsüm merkezidir. Bizler de böylesine önemli islevlere sahip model fabrikanin ilimizde de kurulabilmesi için tüm kurumlarimizla is birligi içerisinde gayret gösterecegiz" dedi.

Kaynak: İHA