Ordu'da Bagimlilikla Mücadele Semineri Düzenledi

Ordu’nun Ünye ilçesinde ’Yesilay Haftasi’ dolayisiyla vatandaslara bagimlilikla mücadele konulu seminer düzenlendi.

Ordu'da Bagimlilikla Mücadele Semineri Düzenledi
Ünye Belediyesi’nin katkilari ile Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen seminerde alkol, sigara ve uyusturucu gibi bagimlilik yapan maddeler ile aile ve toplumun mücadelesi konulari ele alindi. Seminerde, Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Ebru Çelik sunum yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerde açiklamalarda bulunan Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Ebru Çelik, “Çocuklarimizi gelecege hazirlamak ve onlari bagimlilik yapan kötü aliskanliklardan nasil uzak tutabiliriz? Gibi konulari ailelerimiz ile paylastik. Bagimlilik sadece alkol, sigara, uyusturucu degil, ayrica teknoloji de bir bagimliliktir. Biz toplum olarak asla sagligimizi düsünmüyoruz, özellikle sigara bagimlilari, sigara birakma hattini arayarak yardim alabilir " dedi.



“Çocuklar aileyi ve yasadigi toplumu örnek alir”

Bagimlilikla mücadele kapsaminda toplum kadar ailelerin de üzerlerine çok görev düstügünü ifade eden Dr. Ebru Çelik, “Dünyamizin oksijenini ayakta tutan orman ve agaçlar ise bizleri de ayakta tutan cigerlerimizdir. Bugün ülkemizde sigarayi içen vatandaslarimiz birer agaç dikmis olsa dünyamizin oksijenine, dogasina katkida bulunacaklardir. Çocuklar daima aileyi, yasadigi alani örnek alir. Bizler de içilen her sigaranin ve her aliskanligin çocuklarimiza geçecegini unutmayalim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA