Kan Bagislayana Kitap Hediyesi

SAMSUN – Samsun’da baslatilan kampanyada kan bagisi yapan vatandaslara kitap hediye ediliyor.

Kan Bagislayana Kitap Hediyesi
Türk Kizilay ve Gazi Il Halk Kütüphanesi is birliginde ‘Siz Kan Verin Biz Kitap Verelim’ kampanyasi baslatildi. Kan bagislarinin artirilmasi ve okumanin önemine dikkat çeken kampanyada 1-4 Mart tarihleri arasinda Kizilay Çiftlik Subesi’ne kan bagisi yapacak ilk 100 kisiye Gazi Il Halk Kütüphanesi Müdürlügü’nce kitap hediye edilecek.

Türk Kizilay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yildirim, “Bizim sloganimiz ‘kan acil degil sürekli ihtiyaç’. Saglik kuruluslarinda tedavi sürecinde kana ihtiyaç duyan insanin, ihtiyaç duydugu kan bilesenini karsilayabilmenin yegane yolu onu bagislayacak bagisçidir. Içerisinde bulundugumuz devam eden pandemi kosullari arti mevsimsel kosullar kan bagislarinda bir azalmaya sebebiyet veriyor. Biz de bunun önüne geçmek adina her bagis noktamizda vatandaslarimizi kan bagisina davet ediyoruz. Bu anlamda çok güzel bir etkinlik yaptik. Samsun kültür ve Turizm Il Müdürlügümüze Gazi Il Halk Kütüphanemize kan bagislarimizda bize verdikleri bu anlamli destekten ötürü çok tesekkür ediyoruz. Bu çalismada kan bagisi yapan her kisiye bir kitap armagan ediyoruz. Biz benzer faaliyetleri baska kurumlarla da yapma niyetindeyiz. Bu vesileyle 18-65 yas araligindaki tüm vatandaslarimizi uygun olduklari vakitlerde Kizilay’in bagis noktalarinda hayat kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.

Samsun Kültür ve Turizm Il Müdürü Adnan Ipekdal ise, "Bagis karsiliginda Gazi Il Halk Kütüphanemizden kan bagisinda bulunan bütün vatandaslarimiza, gençlerimize, birer kitap hediye ediyoruz" diye konustu.

Türk Kizilay Samsun Subesi Baskani Ahmet Ali Bulut da en güzel armaganlardan birinin kitap oldugunu dile getirdi.

Çiftlik Caddesi’nde bulunan kan bagis noktasinda kan vererek kitap hediyelerini alan vatandaslar uygulamadan memnun olduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA