Biden Ve Zelenskiy Telefonda Görüstü

Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, ABD Baskani Joe Biden ile Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin telefonda görüstügü, görüsmede Rusya’ya yaptirimlar ile Ukrayna’ya yönelik yardimlarin ele alindigi aktarildi.

Biden Ve Zelenskiy Telefonda Görüstü
ABD Baskani Joe Biden ile Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin telefonda görüstü. Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, liderlerin ABD’nin Rusya saldirganligi karsisinda Ukrayna’ya verdigi destegi ele aldigi aktarilarak, “Baskan Biden, devam eden güvenlik yardimi, ekonomik destek ve insani yardim teslimatlari da dahil olmak üzere ABD’nin Ukrayna’ya devam eden yardimlarinin altini çizdi” denildi.

Açiklamada, liderlerin, Rusya ekonomisini hedef alan yaptirimlar ile Rusya’yi söz konusu saldirilardan sorumlu tutmak için yapilan çalismalari ele aldigi ifade edildi. Açiklamada ayrica, “Liderler, Rusya’nin bugün Babi Yar Holokost Aniti yakinindaki bombalamasi da dahil olmak üzere Ukrayna’da sivil yerlesim yerlerine yönelik artan saldirilari tartisti” denildi.

Biden ise görüsmeye iliskin sosyal medya hesabi üzerinde yaptigi paylasimda, "Rusya’nin saldirganligina karsi kendisini savunan Ukrayna’ya güvenlik yardimi ve insani yardim dahil devam eden destegimizi görüsmek üzere Baskan Zelenskiy ile konustum. Rusya’yi sorumlu tutacagiz ve yaptirimlarimizin zaten yikici bir etkisi var" dedi.

Kaynak: İHA