Berber Dükkanini Müzeye Çevirdi

Giresun’da berberlik yapan 41 yasindaki Bilal Temiz 25 yildir topladigi 100’den fazla antika esyayi isyerinde sergiliyor. Sergiledigi objeler içerisinde Kurtulus Savasinda, Kore Harbinde ve Kibris Baris Harekatinda kullanilan tüfeklerle, 1950’li yillara ait fotograf makinalari en dikkat çekenler arasinda yer aliyor.

Berber Dükkanini Müzeye Çevirdi
Giresun’un Aksu Mahallesi’nde kendisine ait berber dükkani bulunan Bilal Temiz, çocuklugundan bu yana hobi amaçli olarak topladigi antika niteligindeki esyalari isyerinde sergiliyor. Evinin de bir bölümünü antika esyalara ayirdigini belirten Temiz, koleksiyonundaki objelerin büyük bir bölümünü müsterileri sayesinde topladigini söyledi.



Kurtulus Savasi ve Kore Harbinden kalan tüfekler var

Koleksiyona merakinin daha küçük yaslardayken basladigini anlatan Temiz, “Her biri 50-150 yillik eski tip gaz ocaklari, radyolar, kollu çevirmeli telefonlar, kömürlü ütüler, gaz lambalari, tabanca, tüfek ve para gibi 100’den fazla objeye sahibim. Antikaya merakim daha küçük yaslarda basladi.

Ilk önce babaannemin sandiginda çikan bir avuç dolusu madeni eski parayla meraklandim. Bir süre para koleksiyonu yaptim. Daha sonra da diger objelere yöneldim. Usta olup kendi isyerimi açinca da müsterilerimin çevresiyle ilgim daha da artti. Koleksiyonumun bir bölümünü sergiledigim isyerimde özellikle Kurtulus Savasinda, Kore Harbinde, Kibris Baris Harekatinda kullanilan tüfeklerle hala etiketi üzerinde duran 1864, 1886 yapimi tüfekler bulunmaktadir” dedi.



Tirasa degil, ziyarete geliyorlar

Müsterileri ve ziyaretçilerin eserlere yogun ilgi gösterdigini de vurgulayan Temiz, “Yaklasik 25 yildir berberlik yapiyorum. Çocuklugumdan beri hobi amaçli antika eserleri toplamaya basladim. Bu isyerimde de bunlari sergiliyorum. Isyerimin küçücük bahçesinde de etnografik açik hava müzesi gibi yapmaya çalistim Burada ise eski fare kapanlari, degirmen taslari, küpler, testiler mevcut. Müsterilerimi açik hava müzesiyle karsiliyorum içeri giren ise daha da sasiyor. Zamanla da alisiyorlar. Benim dükkanima gelenler genelde tarih konusuyorlar. Herkesin ilgisini çekiyor. Kimisi tiras olmaya degil adeta isyerimiz ziyarete geliyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA