Rektör Çufali'dan ERDEMIR'e Ziyaret

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, Grizu-263’ün inanarak ve çok çalisarak yürüttükleri çalismalar neticesinde Amerika Birlesik Devletleri’ndeki Cape Canaveral Firlatma Üssü’nden SpaceX’in Falcon 9 roketiyle firlatilan Türkiye’nin ilk cep uydusu çalismalarinda sagladiklari desteklerden ötürü ana sponsor Eregli Demir Çelik Fabrikalarini (ERDEMIR) ziyaret etti.

Rektör Çufali'dan ERDEMIR'e Ziyaret
Ziyarete Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Takim Danismani Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Grizu-263 takim üyeleri de katildi.

ERDEMIR’e süreçte verdikleri destek için tesekkür ederek sözlerine baslayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, üniversitede uzay alaninda yapilan çalismalarin sürekliligini vurguladi. Üniversite olarak ögrencilerin olusturdugu takimlarin, uzay ve havacilik basta olmak üzere genis alanlarda devam eden çalismalarina desteklerinin devam edecegini belirtti.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde Havacilik ve Uzay Mühendisligi Bölümü açildigini ve bu bölümün açildigi Türkiye’nin 11’inci, Bati Karadeniz Bölgesinin ise ilk devlet üniversitesi olundugunu söyledi.



ERDEMIR’in Genel Müdürü Salih Cem Oral da, Grizu 263 takiminin elde ettigi basaridan duyduklari mutlulugu dile getirerek basladi.

Türkiye ve Zonguldak için tarihi bir olaya taniklik edildigine vurgu yaparak Grizu 263’ün basari hikayesinde birlikte yer almanin memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ve ögrencilerin bu anlamli basarisi için Grizu-263 Uzay Takimini ve emegi geçenleri bir kez daha tebrik ederek, üstün basarilarinin devamini dilediklerini ve ERDEMIR olarak Grizu-263’ün çalismalarina katki saglamaktan büyük onur duyduklarini ifade etti.

Ziyaret sonunda ögrenciler küp uydu modelini Salih Cem Oral’a hediye etti.
Kaynak: İHA