'Kar Olayindan Sonra Maalesef Göçbeyli'de De Yeni Bir Zafiyet Ile Karsi Karsiyayiz'

Pendik’te Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan sera bölgesinde yapilan köprünün insaati yarida kalinca, iddiaya göre siddetli yagmurun da etkili olmasiyla dere tasti. Dereden tasan sular nedeniyle çevredeki seralar sular altinda kalirken, Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, olay yerinde incelemelerde bulunarak ekiplerden bilgi aldi. Baskan Ahmet Cin, “Maalesef önceki kar olayindan sonra bu tedbirlerin mutlaka önceden alinmasi gerekiyordu. Göçbeyli’de de yeni bir zafiyet ile karsi karsiyayiz” dedi.

'Kar Olayindan Sonra Maalesef Göçbeyli'de De Yeni Bir Zafiyet Ile Karsi Karsiyayiz'
Pendik’te IBB tarafindan 2021 yilinda yapimina baslanan Göçbeyli Köyü Köprüsünün insaati yarim kalmasi nedeniyle dere yatagi küçültüldü. Etkili olan saganak yagisin da etkisiyle dere tasti. Derenin tasmasi nedeniyle çevredeki seralar sular altinda kaldi. Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, olay yerinde incelemelerde bulunarak ekiplerden bilgi aldi. Göçbeyli halkinin sikintilarini dinleyerek vatandaslarin yaninda olduklarini belirtti.

Öte yandan IBB çalisanlarinin tikanan köprünün menfezlerini is makinalariyla açmaya çalistigi görüldü.



2021’IN TEMMUZ AYINDA BITMESI GEREKEN BIR KÖPRÜ INSAATI HALA BITMEDI

Konuya iliskin açiklamalarda da bulunan Baskan Cin, “Maalesef önceki kar olayindan sonra bu tedbirlerin mutlaka önceden alinmasi gerekiyordu. IBB Sözcüsü basindan duyuru yapti siddetli yagmur yagacak diye ama tabii vatandas zaten bunlari biliyor. Bunlari aslinda yönetimin kendilerine söyleyip buna göre tedbir almasi gerekiyordu. Maalesef burada da böyle bir tedbir konusunda zafiyet yasanmis durumda aslinda 2021’in Temmuz ayinda bitmesi gereken bir insaattir. Yil sonuna dogru tekrar bir süre uzatimi alinmis, maalesef bu yagmurlar baslamadan aslinda buranin bitirilip kullanilir konumda olmasi gerekiyordu” dedi.



“PENDIK BELEDIYESI OLARAK VATANDASLARIMIZIN MAGDURIYETINI GIDERMEYE ÇALISACAGIZ”

Konusmasinin devaminda Baskan Ahmet Cin, “Maalesef bir yeni zafiyet ile karsi karsiyayiz. Buradaki magdur olan vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Biz Belediye olarak yapilmasi gereken yardim ve tanzim konusunda elimizden geleni yapacagiz. Pendik Belediyesi olarak vatandaslarimizin magduriyetini gidermeye çalisacagiz. Bir an önce de bu köprünün bitirilmesi ile ilgili buradan istegimizi vatandaslarimizin adina dile getirmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

(Aykut Zor - Sevgi Canpolat/IHA)
Kaynak: İHA